ΗΠΑ - Σουδάν: Εκεχειρία άμεσα, ζητά ο Λευκός Οίκος - «Να προστατευθούν οι άμαχοι»

ΗΠΑ - Σουδάν: Εκεχειρία άμεσα, ζητά ο Λευκός Οίκος - «Να προστατευθούν οι άμαχοι»

Προχωρούν σε απεγκλωβισμούς χιλιάδων Αμερικανών από την εμπόλεμη χώρα, χωρίς όμως να  είναι στα σχέδιά τους η ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής δύναμης

leukos_oikos
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε απόψε από τις εμπόλεμες πλευρές του Σουδάν να κηρύξουν αμέσως εκεχειρία και να διασφαλίσουν ότι οι άμαχοι θα προστατευθούν, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους πολίτες τους από τη χώρα αυτή.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους ότι Αμερικανοί πολίτες άρχισαν να φτάσουν στο Πορτ Σουδάν και οι ΗΠΑ τους παρέχουν διευκολύνσεις για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο των ΗΠΑ να αναπτύξουν ειρηνευτική δύναμη στο Σουδάν.

Ο Σάλιβαν επανέλαβε τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν να επαναλειτουργήσει η διπλωματική αντιπροσωπεία τους στο Σουδάν μόλις αυτό καταστεί ασφαλές.

Προς το παρόν, χιλιάδες Αμερικανοί που βρίσκονται στο Σουδάν –πολλοί έχουν διπλή υπηκοότητα– προτρέπονται να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Κλείσιμο
«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερους Αμερικανούς μπορούμε», είπε ο Σάλιβαν, σημειώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να βοηθήσουν οι ΗΠΑ στον απεγκλωβισμό τους δια ξηράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στο Παρίσι - Νεκρή 45χρονη που πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του Μετρό

«Οδικός χάρτης» 68 ημερών για τις κάλπες και τις διερευνητικές

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον 28χρονο στο Αγρίνιο - Πρότεινε την ενοχή του για ασέλγεια σε 4χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης