Εκατοντάδες παιδιά μεταφέρθηκαν από ορφανοτροφεία και οικοτροφεία της Ουκρανίας στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν.
Η δήλωση του Χαν έγινε μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψηςαπό το ΔΠΔ κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και της Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα, επιτρόπου της ρωσικής προεδρίας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Το ΔΠΔ κατηγορεί τον Πούτιν ως «υπεύθυνο για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού (παιδιών) και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».
«Πολλά από αυτά τα παιδιά, ισχυριζόμαστε, δόθηκαν έκτοτε για υιοθεσία στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε.
Ο Χαν τόνισε ότι μια αλλαγή του ρωσικού νόμου διευκόλυνε την υιοθεσία των παιδιών από ρωσικές οικογένειες, ενώ την περίοδο των απελάσεων, τα παιδιά της Ουκρανίας ήταν προστατευόμενα πρόσωπα βάσει της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.
Στην ανακοίνωσή του, ο Χαν χαρακτήρισε τα σημερινά εντάλματα σύλληψης «ένα πρώτο συγκεκριμένο βήμα», ενώ άλλες έρευνες για την Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει συνεχώς, η αξία των σπουδών δεν κρίνεται μόνο από το πτυχίο αλλά από τις δεξιότητες, τις εμπειρίες και τις προοπτικές που προσφέρουν.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.