Πρίγκιπας και πριγκίπισσα θα αποκαλούνται τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν

Πρίγκιπας και πριγκίπισσα θα αποκαλούνται τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν

Σύμφωνα με κανόνα που είναι σε ισχύ από το 1917, τα εγγόνια ενός βασιλιά θα μπορούν να φέρουν αυτόν τον τίτλο, όχι όμως και τα δισέγγονά του

harry_and_meghan__2_
Τα παιδιά του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, ο 3 ετών Άρτσι και η ενός έτους Λίλιμπετ, θα αποκαλούνται «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα».

Το ζεύγος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά δημοσίως τον τίτλο για να ανακοινώσει τη βάπτιση της κόρης του.

Με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο, τα εγγόνια του μονάρχη μπορούν να πάρουν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας. Τα παιδιά του ζεύγους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο, αφότου ο Κάρολος, ο πατέρας του Χάρι, έγινε βασιλιάς τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κανόνας τέθηκε σε ισχύ το 1917 από τον τότε βασιλιά Γεώργιο Ε΄ και ορίζει ότι τους τίτλους αυτούς μπορούν να τους φέρουν τα εγγόνια του μονάρχη, αλλά όχι και τα δισέγγονά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να ονομάζονται όσο ήταν εν ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ, της οποίας ο Άρτσι και η Λίλιμπετ ήταν δισέγγονα.

Μέχρι και σήμερα δεν ήταν γνωστό αν το ζευγάρι, που αποποιήθηκε τα βασιλικά καθήκοντά του τον Μάρτιο του 2020 και ζει πλέον στην Καλιφόρνια, ήθελε να αποκαλούνται με τους τίτλους αυτούς τα δύο νήπια. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα βαπτίστηκε την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, από τον αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, αιδεσιμώτατο Τζον Τέιλορ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ζεύγους.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπαν ότι «εν ευθέτω χρόνω» θα ανανεώσουν τον ιστότοπό τους για να συμπεριλάβει τους τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ.

Πριν από δύο χρόνια η Μέγκαν Μαρκλ υποστήριξε σε μια συνέντευξή της ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να δώσει τον τίτλο στον γιο της, Άρτσι, και ότι γίνονταν συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του.

Η βάπτιση της μικρότερης κόρης τους έγινε λίγες ημέρες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος έκανε έξωση στο ζεύγος από το σπίτι που τους είχε παραχωρήσει η Ελισάβετ στη Βρετανία, το Φρόγκμορ Κόταζ. Ωστόσο, τους προσκάλεσε στην τελετή της στέψης του, που είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραβρεθούν.



Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ποινική δίωξη κατά του επιθεωρητή και των δύο σταθμαρχών

Ούτε συζήτηση για εκλογές στο υπουργικό συμβούλιο - Αποκλείεται να γίνουν πριν το Πάσχα

Ευδοκία Τσαγκλή: «Έδωσα όλη μου τη δύναμη για να βγω από τα φλεγόμενα σίδερα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης