Μπλίνκεν: Θα λάβουμε μέτρα κατά κινεζικών εταιρειών και ατόμων αν προμηθεύσουν με όπλα τη Ρωσία

Μπλίνκεν: Θα λάβουμε μέτρα κατά κινεζικών εταιρειών και ατόμων αν προμηθεύσουν με όπλα τη Ρωσία

Νέες προειδοποιήσεις από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την περίπτωση που διαπιστωθεί προμήθεια όπλων από την Κίνα στη Ρωσία

blinken
Σκληρή γλώσσα κατά της Κίνας χρησιμοποιήσε εκ νέου σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν από το Καζακστάν, ξεκαθαρίζοντας πως η Ουάσινγκτον δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα κατά κινεζικών εταιρειών και ατόμων που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία ή παραβιάζουν τις κυρώσεις.

«Ήμασταν πολύ σαφείς προειδοποιώντας την Κίνα για τις συνέπειες μιας τέτοιας υποστήριξης (μεταφορά θανατηφόρων όπλων). Δεν θα διστάσουμε να στοχεύσουμε εταιρείες και άτομα που παραβιάζουν τις κυρώσεις μας ή υποστηρίζουν με άλλο τρόπο τη Ρωσική Ομοσπονδία (στη σύγκρουση στην Ουκρανία)», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο Καζακστάν .

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Μπλίνκεν είχε ήδη προειδοποιήσει ξανά το Πεκίνο για τις συνέπειες σε περίπτωση προμήθειας όπλων στη Μόσχα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν έχει ήδη δηλώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η Κίνα προμηθεύουν συνεχώς όπλα στο πεδίο της ουκρανικής σύγκρουσης και ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να σταματήσει να διαδίδει παραπληροφόρηση και να μεταθέτει την ευθύνη σε άλλους.

Την ίδια στιγμή, ο Γουάνγκ Γι, επικεφαλής του γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, κατηγόρησε τη Δύση για «διπλά πρότυπα» στο θέμα των προμηθειών όπλων της Κίνας στη Ρωσία, δεδομένου ότι η ίδια η Δύση εξοπλίζει την Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: «Θα το ξαναέκανα όσες φορές χρειαστεί» - Η πρώτη ανάρτηση της Super Κικής μετά τη σύλληψή της

Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση Πολάκη από τα αξιώματά του, είπε ο Τσίπρας

Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη: «Όπως στρώνεις, κοιμάσαι» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης