Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βέλη» Πριγκόζιν σε Κρεμλίνο - Δεν θα καταλάβουμε την Μπαχμούτ πριν από «τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Βέλη» Πριγκόζιν σε Κρεμλίνο - Δεν θα καταλάβουμε την Μπαχμούτ πριν από «τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο»

«Για να καταληφθεί το Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Wagner

prigozin
Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εκτίμησε ότι η Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα καταληφθεί από τη Μόσχα πριν από τον «Μάρτιο ή τον Απρίλιο», σημειώνοντας ότι ο αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί η Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο κανάλι WarGonzo στο Telegram.

«Πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει το Μπαχμούτ εάν δεν υπήρχε αυτή η τερατώδης στρατιωτική γραφειοκρατία και αν δεν συναντούσαμε εμπόδια κάθε μέρα», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε άλλο βίντεο στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Wagner δεν μπορεί πλέον να στρατολογεί κρατουμένους για να πάνε στο μέτωπο με αντάλλαγμα αμνηστία αποτελεί «αιμορραγία» για την οργάνωσή του. «Σε μια δεδομένη στιγμή, ο αριθμός των μονάδων θα μειωθεί και κατά συνέπεια ο όγκος των αποστολών που θέλουμε να εκτελέσουμε» επίσης, πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Η ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ηγείται της επίθεσης στην Μπαχμούτ εδώ και μήνες, με τίμημα πολύ σημαντικές απώλειες. Έχει στρατολογήσει μεγάλο αριθμό φυλακισμένων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι αυτή η στρατολόγηση είχε σταματήσει και δεν κρύβει πια ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέσπασε το Twitter μετά τα 8,41 μ. - «Τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι»

Χρήστος Δάντης: Βίντεο από τη στιγμή που πέφτει από την πίστα την ώρα που τραγουδάει

Οικογένεια Λεβέντη - Αλγιαννάκη: Στο «σφυρί» τρία ακόμη ακίνητα για χρέη του γιου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης