Πέθανε ο 17χρονος αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών που σώθηκαν από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Πέθανε ο 17χρονος αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών που σώθηκαν από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Ο Ντομ μαζί με άλλα αγόρια είχαν συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν εγκλωβίστηκαν στην Ταϊλάνδη το 2018

thai_cave
Ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών που έμειναν γνωστά για την περιπετειώδη διάσωσή τους από σπήλαιο, πέθανε στη Βρετανία στα 17 του χρόνια

Ένα από τα 12 αγόρια που είχε διασωθεί στη διάρκεια μιας δραματικής επιχείρησης έπειτα από δύο εβδομάδες που βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης, το 2018, πέθανε στη Βρετανία όπου φοιτούσε σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην δάσκαλός του.

Ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ, γνωστός ως «Ντομ», ήταν ο αρχηγός των «Αγριόχοιρων», ο σχεδόν αδύνατος απεγκλωβισμός των οποίων από διεθνή ομάδα δυτών και από τους Ταϊλανδούς πεζοναύτες είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Οι συνθήκες θανάτου του 17χρονου Ντουανγκπέτς δεν έγιναν αμέσως γνωστές.

Το ανακοίνωσε βουδιστής μοναχός

Η είδηση κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν βουδιστή μοναχό που δίδασκε στα αγόρια στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης.

«Ο Ντουανγκπέτς Προμπτέπ πήγε σήμερα σε έναν άλλο κόσμο. Ελπίζω ότι θα ξαναγεννηθεί και θα γίνει και πάλι μαθητής μου στην επόμενη ζωή», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Σουπατπόνγκ Μετίγκο.

Κλείσιμο
Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον θάνατό του με ανεξάρτητο τρόπο, που σύμφωνα με τον Σουπατπόνγκ πληροφορήθηκε από την γιαγιά του Ντουανγκπέτς, η οποία είπε ότι το παιδί είχε ένα απροσδιόριστο ατύχημα.

Ο πρώην αρχηγός και προπονητής της εθνικής ομάδας της Ταϊλάνδης, Κιατισούκ Σεναμουάνγκ, το ίδρυμα του οποίου βοήθησε τον Ντουανγκπέτς να εξασφαλίσει μια υποτροφία στην ακαδημία ποδοσφαίρου Brooke House College στο Λέστερσαϊρ, τον περιέγραψε ως ευγενικό, έναν κύριο που ονειρευόταν να παίξει για τη χώρα του.

Ο εγκλωβισμός στο σπήλαιο

Τον Ιούνιο του 2018, τα αγόρια, ηλικίας 11-16 ετών και ο 25χρονος βοηθός προπονητή τους ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το συγκρότημα των σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ για μόλις μία ώρα, αλλά κατέληξαν παγιδευμένοι από πλημμυρισμένα νερά.

Βρέθηκαν εννέα ημέρες αργότερα σε έναν πλημμυρισμένο θάλαμο 4 χιλιόμετρα (2,5 μίλια) από την είσοδο των σπηλαίων. Ο περίπλοκος απεγκλωβισμός τους ξεκίνησε έξι ημέρες αργότερα σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά την οποία ένας πρώην δύτης πέθανε.

Μόλις διασώθηκαν, τα αγόρια προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η ιστορία τους έγινε θέμα βιβλίων, ντοκιμαντέρ και ταινιών, και πιο πρόσφατα, σειρά του Netflix, η «Thai Cave Rescue».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Στις ερωτήσεις της υπεράσπισης Πισπιρίγκου θα απαντήσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης

«Συγγνώμη, λάθος» λένε τώρα οι ΗΠΑ για το... «Μπαλόνια-γκέιτ»

Λόπεζ και Άφλεκ γιόρτασαν τον Άγιο Βαλεντίνο με το ίδιο τατουάζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης