Σεισμός στην Τουρκία: Έξι συλλήψεις στην Αλεξανδρέττα για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον θυμάτων του Εγκέλαδου

Σεισμός στην Τουρκία: Έξι συλλήψεις στην Αλεξανδρέττα για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον θυμάτων του Εγκέλαδου

Εκτός από τις σεξουαλικές επιθέσεις οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για πλιάτσικο σε ερειπωμένα κτίρια και σούπερ μάρκετ

shutterstock_2260081901
Την ώρα που τα σωστικά συνεργεία παλεύουν προκειμένου να εντοπίσουν αγνοούμενους στα χαλάσματα της Αλεξανδρέττας, οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως αναφέρει το Haber Turk προχώρησαν στη σύλληψη επτά ατόμων με την κατηγορία της λεηλασίας (πλιάτσικου), της κλοπής ακόμα και της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον θυμάτων του σεισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία της Αλεξανδρέττας οι έξι προφυλακίστηκαν ενώ ο έβδομος αφέθηκε ελεύθερος.

Οι συλληφθέντες προτού οδηγηθούν στις φυλακές πέρασαν το κατώφλι του νοσοκομείου προκειμένου να τους υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο. Εκεί τους περίμενε οργισμένο πλήθος για να τους λιντσάρει ωστόσο κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε χάρη στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cqicj4guz7ex)

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο καταγράφηκαν τουλάχιστον 48 συλλήψεις για λεηλασίες σε οκτώ διαφορετικές σεισμόπληκτες επαρχίες. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τις λεηλασίες μετά τον σεισμό. Από τους υπόπτους, 42 συνελήφθησαν στην επαρχία Χατάι, στον νότο της χώρας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τους σημαντικά χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, όπως και κοσμήματα και τραπεζικές κάρτες.
Ασυνείδητοι έχουν βρει την ευκαιρία να κλέψουν πράγματα από τα ερείπια, δίπλα σε σορούς και εγκλωβισμένους. Ωστόσο ρκετοί από τους πλιατσικολόγους έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις σε βάρος τους... μόνο φιλικές δεν ήταν.

Την ίδια ώρα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν βίντεο με ξυλοδαρμούς όσων έχουν πιαστεί να λεηλατούν τα ερείπια. Σε ένα από αυτά φαίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να χαστουκίζουν έναν άλλον άνδρα που πιάστηκε να κλέβει σούπερ μάρκετ.



Σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να επέμβουν και οι δυνάμης της τάξης, ακόμη και στρατιώτες, για να γλιτώσουν οι κλέφτες από τα χειρότερα. Παράλληλα σε άλλες περιπτώσεις, οι αρχές έχουν συγκεντρώσει πλιατσικολόγους σε συγκεκριμένα σημεία, τους έχουν ακινητοποιήσει και με δυνατά χαστούκια, επιχειρούν να τους συνετίσουν.

Κλείσιμο

Άλλοι ήταν περισσότερο θρασείς και δεν δίσταζαν να αρπάζουν ότι έβρισαν μπροστά τους από καταστήματα. Οι αρχές, στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, μπορούν να θέσουν υπό προσωρινή κράτηση τους συλληφθέντες για λεηλασία για επτά ημέρες, αντί για τέσσερις όπως συνήθως γίνεται.

Στο Reuters Τουρκάλα διασώστρια είπε ότι πολλοί από τους πλιατσικολόγους έχουν μαχαίρια. «Σήμερα έπιασαν έναν και ο κόσμος τον κυνηγούσε», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι ο στρατός είναι στον δρόμο κατευθύνοντας την κυκλοφορία και μοιράζοντας τρόφιμα.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα λάβει σκληρά μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην πληγείσα περιοχή.

Από τις σεισμόπληκτες περιοχές όπου βρέθηκε, υπενθύμισε ότι οι πληγείσες περιοχές είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Αυτό σημαίνει ότι εφεξής όσοι εμπλέκονται σε λεηλασίες ή απαγωγές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το βαρύ χέρι του κράτους βρίσκεται στις πλάτες τους», είπε χαρακτηριστικά. 


Ειδήσεις σήμερα:

«Μας συγκλόνισαν οι φωνές των θαμμένων ζωντανών» - Οι άνδρες της ΕΜΑΚ μίλησαν για όσα βίωσαν

Tέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel από το 2035, ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

«Ο γιος μου το έκανε» λέει γυναίκα για την αρπαγή της 12χρονης στα Πατήσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης