Ένοχη Ρωσίδα που προσπάθησε να δολοφονήσει τη... σωσία της με δηλητηριασμένο τσιζκέικ

Ένοχη Ρωσίδα που προσπάθησε να δολοφονήσει τη... σωσία της με δηλητηριασμένο τσιζκέικ

Καταζητούμενη για δολοφονία που είχε διαπράξει στη Ρωσία η ένοχη – Σκηνοθέτησε την «αυτοκτονία» του θύματος για να την κλέψει την ταυτότητα

fonisa-sosias
Δικαστήριο στη Νέα Υόρκη έκρινε ένοχη γυναίκα από τη Ρωσία που προσπάθησε να σκοτώσει μια άλλη γυναίκα που της έμοιαζε εκπληκτικά για να κλέψει τα προσωπικά της έγγραφα.

Η Βικτώρια Νασίροβα είχε επιχειρήσει να σκοτώσει την αισθητικό Όλγα Τσβικ το 2016 με ένα κομμάτι τσιζκέικ που είχε μεγάλη ποσότητα ισχυρού ηρεμιστικού.

Οι δύο γυναίκες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (αριστερά η Νασίροβα), μοιάζουν πολύ  ενώ και οι δύο μιλούν ρωσικά.

Τον Αύγουστο του 2016 η Νασίροβα, που είναι 47 ετών, είχε επισκεφτεί την 42χρονη σήμερα Τσβικ στην κατοικία της στο Κουίνς, στη Νέα Υόρκη. Η δικαιολογία της ήταν ότι ήθελε να της φτιάξει τις βλεφαρίδες.

Κλείσιμο
Είχε μαζί της ένα κουτί με τσιζκέικ. Έφαγε δύο κομμάτια η ίδια και πρόσφερε το τρίτο στην Τσβικ.

Το γλυκό ήταν δηλητηριασμένο με φεναζεπάμη, ηρεμιστικό που χρησιμοποιείται στη Ρωσία. Η Τσβικ, που έφαγε το γλυκό, έκανε εμετό και σε λίγο λιποθύμησε. Το τελευταίο που θυμάται είναι την Νασίροβα να τριγυρνά στο δωμάτιο.

Την Τσβίκ εντόπισε φίλος της την άλλη ημέρα αναίσθητη και με τα εσώρουχά της. Στο σπίτι ήταν σκορπισμένα χάπια, που όπως αποδείχτηκε ήταν φεναζεπάμης, για να συμπληρωθεί το σκηνικό της απόπειρας αυτοκτονίας.

Όταν η Τσβίκ ανέρρωσε και επέστρεψε στην κατοικία της διαπίστωσε ότι έλειπε το ουκρανικό διαβατήριό της και η άδεια εργασίας στις ΗΠΑ. Έλειπαν ακόμη κοσμήματα και 4.000 δολάρια σε μετρητά.

Το δικαστήριο έκρινε την Νασίροβα ένοχη για απόπειρα δολοφονίας, επίθεση και παράνομη κράτηση. Η ποινή της Νασίροβα, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, μπορεί να είναι κάθειρξη έως και 25 χρόνια.

Η Νασίροβα είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν, αναφέρει το BBC, ενώ όσα της αποδίδονται έγιναν ντοκιμαντέρ από το CBS το 2017.

Το 2015 η Interpol την αναζητούσε για τον φόνο μιας γυναίκας το 2014 στη Ρωσία. Η Νασίροβα κατηγορείται ότι σκότωσε και έκαψε τη γειτόνισσά της Άλα Αλεξέενκο και ότι έκλεψε τις οικονομίες της. Με την κλοπή των χαρτιών της Τσβικ η Νασίροβα υπολόγιζε ότι δεν θα επέστρεφε στη Ρωσία που την αναζητούσαν.

Κατηγορείται ακόμη η Νασίροβα, που εργαζόταν ως «αφέντρα», ότι νάρκωνε και έκλεβε άνδρες που γνώριζε σε σάιτ γνωριμιών.


Ειδήσεις σήμερα:

«Τις έβγαζα από τη δύσκολη θέση» - Τι έλεγε ο 33χρονος που σκότωνε γάτες

Συνελήφθη ο Γιώργος Μπατατούδης για ακάλυπτες επιταγές και φορολογικές παραβάσεις

Σεισμός στην Τουρκία: Ασύλληπτες εικόνες από το ρήγμα - Κόπηκε η γη στα δύο (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης