Πόλεμος στην Ουκρανία: Η καταστροφή της πόλης Σολεντάρ μέσα από δορυφορικές εικόνες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η καταστροφή της πόλης Σολεντάρ μέσα από δορυφορικές εικόνες

Η Ρωσία ισχυρίζονται πως έχουν αποκτήσει τον έλεγχο της πόλης 

maxar1
Οι εκτεταμένες καταστροφές και η εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου στην ανατολική Ουκρανία, ειδικότερα στην πόλη Σολεντάρ στο Ντονέτσκ, αποτυπώνονται σε νέες δορυφορικές φωτογραφίες.

Τη στιγμή που το Σολεντάρ αναδεικνύεται σε μητέρα των μαχών, με τους Ρώσους να διατείνονται ότι έχουν καταλάβει την πόλη και τους Ουκρανούς να αντικρούουν τον ισχυρισμό, όλα μοιάζουν να έχουν παγώσει θυμίζοντας τη Μαριούπολη των προηγούμενων μηνών.

Σχολεία και εγκαταστάσεις, όλα έχουν παραδοθεί στο χάος των βομβαρδισμών.

maxar
Οι καταστροφές που υπέστησαν αγροτικές αποθήκες στο Σολεντάρ. Εικόνα από την 1η Αυγούστου του 2022 και την 10η Ιανουαρίου του 2023
sxoleia
Βομβαρδισμοί κατέστρεψαν σχολικές εγκαταστάσεις. Εικόνα από τον Οκτώβριο του 2020 και τον φετινό Ιανουάριο
amuna
Σφοδροί βομβαρδισμοί σε σημεία όπου Ουκρανοί ανέπτυσσαν την άμυνά τους. Εικόνα από τις 24 Ιουνίου του 2022 και από τις 7 Ιανουαρίου του 2023


Κλείσιμο
Ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής προκλήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, με τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Σολεντάρ, που θεωρείται συμβολικής σημασίας περιοχή.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ισχυρίζεται τις τελευταίες ώρες πως έχει κερδίσει τη μάχη για την «απελευθέρωση» της πόλης, ωστόσο το Κίεβο διαμηνύει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την αμερικανική υπηρεσία τεχνολογίας Maxar δείχνουν τις ουκρανικές οχυρώσεις που έχουν γίνει στόχος του ρωσικού στρατού.

Μια ενδεχόμενη ρωσική επιτυχία, πάντως, στην πόλη Σολεντάρ θα ισχυροποιούσε τη θέση του Κρεμλίνου στην πόλη Μπακμούτ, στα ανατολικά.

Στο Σολτενάρ υπάρχουν, εν τω μεταξύ, αλατωρυχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Ρώσους για αποθήκευση του στρατιωτικού τους υλικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή της Όμικρον «Κράκεν» - Έξι κρούσματα

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Αντί να αδυνατίσω, έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας»

Δικαστικό θρίλερ με ζευγάρι γυναικών για την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης