Το Ινστιτούτο της απάτης: «Αντί να αδυνατίσω, έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας»

Το Ινστιτούτο της απάτης: «Αντί να αδυνατίσω, έκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας»

Η περιπέτεια του εμπόρου ιατρικών ειδών που πήγε για αδυνάτισμα και τελικά, πέρα από 70.000 ευρώ που έχασε, χώρισε από τη σύζυγό του και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
institoyto_arthro
Νέες καταγγελίες έρχονται στη δημοσιότητα για το κέντρο αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής, το οποίο, σύμφωνα με αυτές, εξαπατούσε τους πελάτες του υποσχόμενο «θαυματουργές» θεραπείες αντί δεκάδων, ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η περίπτωση του συνταξιούχου αστυνομικού που κατήγγειλε, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, ότι οι υπεύθυνοι του ινστιτούτου αισθητικής τού έφαγαν μισό εκατομμύριο ευρώ για να τον θεραπεύσουν, υποτίθεται, από τη λεύκη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει έως σήμερα, υπάρχουν 100 και πλέον καταγγελίες εις βάρος των ιδιοκτητών και ορισμένων υπαλλήλων του εν λόγω κέντρου αισθητικής στον Συνήγορο του Πολίτη, σε κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις εισαγγελικές αρχές.

Στηριζόμενη στην ανάγκη για θεραπεία και υποτιμώντας την ανθρώπινη νοημοσύνη, μια ομάδα επιτηδείων, σύμφωνα με τις καταγγελίες, διαφήμιζε υποτιθέμενες πρωτοποριακές μεθόδους ιατρικής, αλλά κατέληγε να εκβιάζει ασθενείς, αφού πρώτα τους είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη σωματική και ηθική βλάβη και τους είχε αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Υιοθετώντας μεθόδους εγκληματικής οργάνωσης, η εταιρεία άλλαζε και συνεχίζει να αλλάζει συνεχώς επωνυμία και διεύθυνση για να αποφεύγει τις νομικές περιπέτειες, υποστηρίζουν τα θύματα.

Παρ’ ολίγον αυτόχειρας

Οι νέες περιπτώσεις εξαπάτησης που αποκαλύπτονται προκαλούν, αν μη τι άλλο, ανατριχίλα. Σε μία από αυτές πρώην πελάτης του ινστιτούτου, ο Ν.Γ., έφτασε στο απόλυτο αδιέξοδο, στο σημείο να επιχειρήσει δύο φορές να αυτοκτονήσει, καθώς υπέστη οικονομική και ψυχολογική κατάρρευση.
148197268_l
Κλείσιμο

«Καταστράφηκε η ζωή μου», εκμυστηρεύεται στο «ΘΕΜΑ» εξιστορώντας την εφιαλτική περιπέτειά του, έχοντας χάσει 70.000 ευρώ και αφού τον είχαν τρομοκρατήσει ότι ενδέχεται να εμφανίσει κακοήθη όγκο σε περίπτωση που δεν ακολουθούσε ό,τι του έλεγαν. «Εκανα δύο απόπειρες αυτοκτονίας με χάπια. Εφτασα σε αδιέξοδο»!

Το 39χρονο θύμα, έμπορος ιατρικών ειδών, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις δυσκολίες που επέφερε στον γάμο του η υπόθεση εξαπάτησης. Οταν η κατάσταση οδηγήθηκε εκτός ελέγχου, διαλύθηκε ο γάμος του ύστερα από 19 χρόνια κοινής πορείας, με τη σύζυγό του να σοκάρεται από την ξαφνική απώλεια χρημάτων.

«Τα χρήματα που μου πήρε το ινστιτούτο τα είχα δανειστεί και τα ξεχρεώνω μέχρι και σήμερα», δηλώνει ο ίδιος, με τα χρέη να τον έχουν πνίξει.

Κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες και αναγκάστηκε να προβεί σε συμβιβασμό με το ινστιτούτο της απάτης για να πάρει τα μισά χρήματα από το σύνολο του ποσού που του χρωστούσαν. Παρόλο που ζήτησε 35.000 από τις 70.000 ευρώ, το ινστιτούτο επέστρεψε σε δόσεις τις 14.500 ευρώ και στη συνέχεια επικράτησε σιγή ασυρμάτου.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2019. Ο 39χρονος πήγε στο παράρτημα του ινστιτούτου αισθητικής στο Σύνταγμα με ένα δωρεάν κουπόνι για αδυνάτισμα. Του ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις ώστε να υπογράψει και να του αποσπάσουν σε διάστημα τριών μηνών ποσό άνω των 69.000 ευρώ. Υποβλήθηκε τάχα σε ιατρικές εξετάσεις για να πάρει τη «γνωμάτευση» ότι πάσχει από λιπώδεις όζους, κάτι που θα μπορούσε να εξελιχθεί, όπως τον ενημέρωσαν, σε καρκίνο! Σαν μην έφτανε αυτό, σε έγγραφα οι απατεώνες προέβαλαν ότι ο 39χρονος πάσχει από έντονες ψυχολογικές διαταραχές. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος του θύματος Γεώργιος Μυταλούλης επισημαίνει ότι έχουν κατατεθεί αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά των υπευθύνων του ινστιτούτου αισθητικής. Επιπλέον, έχουν προχωρήσει σε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, η οποία έχει γίνει δεκτή από το δικαστήριο προκειμένου να μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

institoyto_mesa
Εκτός από την περίπτωση του συνταξιούχου αστυνομικού που, όπως δημοσίευσε το «ΘΕΜΑ» την Πρωτοχρονιά, κατήγγειλε ότι έχασε 500.000 ευρώ για υποτιθέμενη θεραπεία της λεύκης, υπάρχουν 100 και πλέον καταγγελίες εις βάρος των ιδιοκτητών και ορισμένων υπαλλήλων του εν λόγω κέντρου αισθητικής


Εχασε 37.000 ευρώ και της χτυπούσαν τα κουδούνια!

«Περί τα τέλη Μαρτίου επισκέφτηκα για πρώτη φορά τα γραφεία. Η επιχείρηση παρουσιαζόταν σε όλες τις διαφημίσεις με αντικείμενο δραστηριότητάς της την παροχή προγραμμάτων αισθητικής και αδυνατίσματος». Αυτές είναι οι πρώτες φράσεις με τις οποίες ξεκινά να ξετυλίγει το ιστορικό της υπόθεσης στην αγωγή που κατέθεσε μέσω της δικηγόρου της 40χρονη γυναίκα που μπλέχτηκε στα δίχτυα του ινστιτούτου της απάτης. Το θύμα καταγγέλλει ότι βίωσε μια κατάσταση που προσομοιάζει σε τακτικές μπράβων, αφού δεχόταν απειλές μέχρι κι έξω από το σπίτι της!

Εξηγώντας πώς πείστηκε να μπει στον χορό των αισθητικών επεμβάσεων, η γυναίκα επισημαίνει: «Η κακή ψυχολογική μου κατάσταση αποτέλεσε το τέλειο έδαφος για να με πείσουν οι υπάλληλοι να υπογράψω συμβάσεις. Κλήθηκα να προκαταβάλω ολόκληρο το τίμημα για αγορά ανεξάρτητων και μεμονωμένων υπηρεσιών».

Τρεις μήνες αργότερα, τον περασμένο Ιούνιο, όπως καταγγέλλει, εξαντλήθηκε οικονομικά, κάτι που την οδήγησε να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ινστιτούτου για να αποχωρήσει.
165490103_l

«Από μένα εισέπραξαν μέσα σε δύο μήνες άνω των 50.000 ευρώ χωρίς να εκδώσουν και να μου παραδώσουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά ορισμένες και μόνο αποδείξεις είσπραξης, οι οποίες δεν αποτελούν νόμιμα φορολογικά παραστατικά. Μου έδωσαν και golden card, τη λεγόμενη “χρυσή κάρτα”, τιμώντας με για τα υπέρογκα ποσά με τα οποία με χρέωσαν και τα οποία με υποχρέωσαν να τους προκαταβάλω».

Η πρώην πελάτισσα του ινστιτούτου προχώρησε σε εξώδικο ζητώντας να της επιστραφεί το ποσό των 37.000 ευρώ για θεραπείες που δεν έγιναν ποτέ!

«Οταν επιδόθηκε η εξώδικη διαμαρτυρία, υπάλληλοι ήρθαν ξαφνικά στην εξώπορτα της οικίας μου στην Αθήνα και μου χτύπησαν επανειλημμένως το κουδούνι και την πόρτα φωνάζοντας να τους ανοίξω. Εκείνη τη στιγμή ήμουν στο σπίτι μαζί με τον σύζυγό μου ο οποίος άκουσε και αυτός τα χτυπήματα. Με ύφος μπράβου και νονού της νύχτας είχαν το θράσος να έρθουν στο σπίτι μου και να μου ζητήσουν εξηγήσεις! Ο σύζυγός μου κι εγώ τρομοκρατηθήκαμε και φυσικά δεν ανοίξαμε».

Η κρυολιπόλυση των 20.000 ευρώ

Η Π.Τ. θεώρησε ότι με λίγες και μεθοδευμένες κινήσεις το δέρμα της θα έδειχνε πιο σφριγηλό, τελικά όμως όχι μόνο γύρισε χωρίς απτό αποτέλεσμα, αλλά και με 20.000 ευρώ λιγότερα.

«Με φορτικό τρόπο επέμειναν να με ενημερώσουν για αποτελεσματικές μεθόδους ανάπλασης του δέρματος, όπως τα νήματα προσώπου. Μετά την ενημέρωση επέλεξα τη μέθοδο micro needling. Οι υπηρεσίες αποτιμήθηκαν στα 1.540 ευρώ, τα οποία και κατέβαλα. Κάτω από αφόρητες πιέσεις δέχτηκα να υποστώ τη δοκιμαστική εφαρμογή της μεθόδου των νημάτων προσώπου την οποία και διαφήμιζαν πολύ, δίχως, δυστυχώς, να φανταστώ την οδυνηρή συνέχεια», περιγράφει ένα ακόμη θύμα του ινστιτούτου της απάτης.
142358032_l

«Χωρίς να το αντιληφθώ έπεσα σε λήθαργο και έχασα την επαφή με το περιβάλλον. Είχα μεταβληθεί σε άβουλο και ανήμπορο άνθρωπο. Κατά τη διαδικασία της επέμβασης με ενημέρωσαν ότι προκλήθηκαν σοβαρές επιπλοκές οι οποίες και θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα με κάποιο αντίδοτο. Για το αντίδοτο αυτό έπρεπε να καταβάλω το ποσό των 11.000 ευρώ, το οποίο και δυστυχώς κατέβαλα σε μετρητά κατά την επίσκεψή μου και κάτω από περίεργες και αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκα να τους έχω καταβάλει συνολικά 19.380 ευρώ. Κατέβαλα σε μετρητά επιπλέον το συνολικό ποσό των 5.000 ευρώ. Για τα περίπου 20.000 ευρώ δεν μου έχουν παραδώσει κανένα φορολογικό παραστατικό», τονίζει η πρώην πελάτισσα στην αγωγή της.

Η αποτρίχωση των 12.000 ευρώ!

Μέσα σε λίγους μήνες από τα 500 ευρώ που κατέβαλε αρχικά έφτασε να έχει καταβάλει συνολικό ποσό άνω των 12.000 ευρώ. Η περίπτωση της 53χρονης Σ.Γ. έρχεται να προστεθεί στο παζλ της απάτης. Οπως αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε, επισκέφτηκε το ινστιτούτο για αποτρίχωση αγοράζοντας από το Διαδίκτυο ένα κουπόνι αξίας 79 ευρώ για τρεις συνεδρίες. Η αγορά υποσχόταν οριστική απαλλαγή, κάτι που απείχε πολύ από την πραγματικότητα: η γυναίκα διαγνώστηκε τελικά με βαριά λοίμωξη, για την ίαση της οποίας απαιτήθηκε ποσό άνω των 8.000 ευρώ.

Περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε θυμάται ότι το ινστιτούτο τής ζήτησε να πληρώσει πάνω από 2.500 ευρώ για φάρμακο, το γενόσημο του φωσφατίου. «Στις 24 Οκτωβρίου του 2017 αγόρασα το πρόγραμμα των 500 ευρώ. Λίγους μήνες αργότερα μου έκλεισαν ραντεβού για να κάνω την επαναληπτική θεραπεία, δεν έβλεπα όμως αποτέλεσμα. Μετά από λίγο διάστημα μου είπαν ότι θα έπρεπε να κάνω κάποιες ενεσούλες και ότι είναι κάτι πολύ απλό και φυσικό, σαν να “ποτίζεις μια γλάστρα νεράκι”. Φεύγω από το ινστιτούτο σε άσχημη και άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση», θυμάται η Σ.Γ. Ενας υποτιθέμενος γιατρός την ενημέρωσε ότι υπάρχει μια τάχα εξελιγμένη θεραπεία.

Στη συνέχεια, η γυναίκα δέχτηκε τηλεφώνημα με το οποίο της προσφέρθηκε δωρεάν μία συνεδρία που αφορούσε «βαθύ λέιζερ» για ενεργοποίηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης για την αντιμετώπιση της χαλαρότητας του λαιμού. Εφτασε στο σημείο να καταβάλει πόσο άνω των 12.000 ευρώ έχοντας εγκλωβιστεί σε fake θεραπείες και έχοντας πειστεί από μια υπάλληλο η οποία συστηνόταν ως δερματολόγος, αλλά στην ουσία ήταν κοσμετολόγος και απλή συνεργάτις του ινστιτούτου. Ερευνώντας το μέγεθος της απάτης, η 53χρονη, αφότου μίλησε με ειδικούς δερματολόγους και μικροβιολόγους, διαπίστωσε ότι τα σκευάσματα ήταν παντελώς άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα!
143197796_l

Σημαδεύτηκε με ουλές

Την ξεγέλασαν στηριζόμενοι στη ματαιοδοξία, καθώς της υποσχέθηκαν ότι θα μοιάζει μέχρι και δέκα χρόνια νεότερη με τις νέες μεθόδους. Από εκεί που είχε υπολογίσει ότι θα κατέβαλλε 250 ευρώ, ξόδεψε πάνω από 2.000 ευρώ και το πρόσωπό της σημαδεύτηκε από ουλές. Στην περίπτωση της Β.Τ., όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2018 από μια διαφημιστική καμπάνια που προωθούσε facelift θεραπείες. Περιγράφοντας την προσωπική της περιπέτεια η γυναίκα αναφέρει τα εξής: «Αγόρασα 20 νήματα αξίας 100 ευρώ και πήγα στην εταιρεία όπου μου έκαναν μια υποτιθέμενη μέτρηση κολλαγόνου. Βρήκαν ότι τα 20 νήματα δεν θα επαρκούσαν, αλλά ούτε και 200, εφόσον δεν έμπαινε υπόστρωμα κολλαγόνου. Το περιβάλλον ήταν ευχάριστο και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχα πέσει σε σπείρα απατεώνων».

«Για την όλη διαδικασία μού είπαν ότι το δημόσιο Ταμείο μού θα κάλυπτε το 85% του κόστους της θεραπείας που ήταν 1.665 ευρώ και εγώ θα επιβαρυνόμουν μόνο με τη συμμετοχή των 250 ευρώ», συνεχίζει σε άλλο σημείο. Αντιλήφθηκε την απάτη όταν τελικά αποδείχτηκε ψευδές το επιχείρημα που της προέβαλε το ινστιτούτο περί 85% κάλυψης της θεραπείας. Ο υπάλληλος που την εξαπάτησε εξαφανίστηκε και τελικά η θεραπεία κόστισε 2.600 ευρώ, η οποία δεν μπορούσε να καλυφθεί από το Ταμείο.
«Με τις ανορθόδοξες και επεμβατικές τους μεθόδους προκάλεσαν στο πρόσωπό μου εμφανείς βλάβες και ουλές, για τις οποίες υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα», καταλήγει το θύμα των απατεώνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναλλαγές e-banking: Αποζημίωση στα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα δίνουν οι τράπεζες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σύσσωμη η ισπανική βασιλική οικογένεια στην κηδεία

Μπρους Γουίλις: «Πέταξε» την Ντέμι Μουρ έξω από τη διαθήκη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης