Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Σολεντάρ οι πιο σκληρές μάχες - Οι «Wagner» προσπαθούν να κάμψουν τους Ουκρανούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Σολεντάρ οι πιο σκληρές μάχες - Οι «Wagner» προσπαθούν να κάμψουν τους Ουκρανούς

Οι φιλορώσοι τονίζουν πως η Μόσχα βρίσκεται κοντά στην κατάληψη της πόλης, που είναι γειτονική με το Μπαχμούτ - Σοροί μαχητών έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους

ukraine_army
Στο Σολεντάρ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το κύριο μέτωπο του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, με τους Ρώσους να επισημαίνουν πως η πόλη, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα μακριά από το Μπαχμούτ, πολύ σύντομα θα βρεθεί υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Αυτό τόνισε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο επικεφαλής της ρωσόφιλης διοίκησης του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν. «Πράγματι, τώρα όλη η προσοχή είναι στραμμένη τόσο στο Μπαχμούτ όσο και στο Σολεντάρ... τα γεγονότα εκτυλίσσονται τώρα εκεί με τέτοιο τρόπο ώστε η πόλη να είναι πολύ κοντά στην απελευθέρωση. Έρχεται με πολύ υψηλό τίμημα», είπε, αναγνωρίζοντας τις πολύ μεγάλες απώλειες του ρωσικού στρατού στις σκληρές μάχες με τους Ουκρανούς.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, τώρα οι μάχες έχουν μετατοπιστεί στο δυτικό τμήμα του Σολεντάρ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ομάδας «Wagner», που δραστηριοποιείται έντονα σε αυτή τη μάχη, αναγνώρισε πως τα ουκρανικά στρατεύματα υπερασπίζονται με «τιμή» το Σολεντάρ.

Σε μια δήλωση στο Telegram, ο Γεβγένι Πριγκόζιν ανέφερε ότι «οι πιο σκληρές, αιματηρές μάχες δίνονται» για την πόλη, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Μπαχμούτ στην περιοχή του Ντονμπάς.



Ο ιδρυτής της «Wagner», ο οποίος είναι σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του εργάζονται «αποκλειστικά» για την κατάληψη του Σολεντάρ.

Η συγηκεκριμένη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας είναι ο τόπος μερικών από τις σφοδρότερες μάχες στον πόλεμο αυτή τη στιγμή και ο Πριγκόζιν προσπαθεί να την καταλάβει μαζί με το Μπαχμούτ εδώ και μήνες.

Τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν να αποκρούσουν μια προηγούμενη απόπειρα κατάληψής του, αλλά ένας μεγάλος αριθμός φιλορώσων μισθοφόρων στρατιωτών επέστρεψε γρήγορα αυτή την εβδομάδα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε χθες στο Telegram: «Ο εχθρός πατά κυριολεκτικά πάνω στα πτώματα των δικών του στρατιωτών, χρησιμοποιώντας μαζικό πυροβολικό, συστήματα MLRS και όλμους».

Και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε ειδική αναφορά στους στρατιώτες που αντιστέκονται στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ρωσικές δυνάμεις στο Σολεντάρ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για τον πολύτιμο χρόνο που έχουν κερδίσει.


Ειδήσεις σήμερα:

«Βουτιά» του πληθωρισμού το 2023, διατήρηση της ανάπτυξης «βλέπει» ο ΟΟΣΑ

«Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός από τα 4,9 Ρίχτερ της 7ης Ιανουαρίου στη Λέσβο» - Τι λέει ο Παπαδόπουλος

Έξι άτομα επιτέθηκαν σε 33χρονο στο Χαλάνδρι με μαχαίρι - Του άρπαξαν χρήματα και κινητό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης