Οι πολίτες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα απαγορευτεί να κατέχουν πυροβόλα όπλα, δυνάμει νέου νόμου που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στη Βίλνιους χθες Πέμπτη.
Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει την 1η Απριλίου 2023, σκοπό έχει την πρόληψη του σχηματισμού ένοπλων οργανώσεων που εναντιώνονται στις αρχές σε περίπτωση ταραχών στη χώρα, που έχει σύνορα με τη Λευκορωσία και τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάστηκαν χθες στο λιθουανικό κοινοβούλιο, άδειες οπλοκατοχής και οπλοφορίας έχουν σήμερα 294 Ρώσοι και 46 Λευκορώσοι.
Όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, θα έχουν προθεσμία ενός χρόνου για να πουλήσουν ή να παραδώσουν στην Αστυνομία τα όπλα τους. Οι άδειες θα ανακληθούν.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.