Αστακό από το Μέιν, κρασιά από την Καλιφόρνια, τυριά από Όρεγκον, Καλιφόρνια και Ουισκόνσιν θα περιλαμβάνει το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ στον Γάλλο πρόεδροΕμανουέλ Μακρόν,τη σύζυγό του Μπριζίτ και άλλους προσκεκλημένους.
Η κεντρική εκδήλωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης που δέχεται ο Μπάιντενως οικοδεσπότης στον Λευκό Οίκο θα γίνει σε περίπτερο που στήθηκε στους Κήπους της προεδρικής κατοικίας.
Ειδικότερα, οι προσκεκλημένοι θα γευτούν αμερικανικές σπεσιαλιτέ, όπως αστακό από το Μέιν ποσέ με βούτυρο, American Osetra χαβιάρι και βοδινό και πατάτες, ενώ θα ακολουθήσουν τυριά από το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν.
Τα εδέσματα θα συνοδεύονται από κρασιά από την Καλιφόρνια - Newton «Unfiltered» Chardonnay (σαρντονέ) και Anakota «Knights Valley» Cabernet Sauvignon (καμπερνέ σοβινιόν), μαζί με αφρώδη οίνο με γαλλικές ρίζες από την Καλιφόρνια Roederer Estate Brut Rose.
Το επιδόρπιο θα περιλαμβάνει κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών μαζί με «glace creme fraiche» (παγωτό ανθόγαλο).
Τι είχαν προσφέρει Τραμπ και Ομπάμα στους Γάλλους προέδρους
Η παράθεση γεύματος που συνοδεύεται με αμερικανικό κρασί σε επίσημους επισκέπτες από τη Γαλλία δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τον Μπάιντεν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνοδεύσει το δείπνο που είχε παραθέσει στον Μακρόν με ένα «Domaine Serene» Chardonnay από το Όρεγκον, από καλλιέργεια κλημάτων από την Ντιζόν της Γαλλίας, και ένα Oregon Pinot Noir από το οινοποιείο «Domaine Drouhin», που έχει τις ρίζες του στη Βουργουνδία των ετών του 1880.
Κλείσιμο
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης συνοδεύσει δείπνο που παρέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με σαρντονέ από το οινοποιείο της Βιρτζίνια Thibaut-Janisson Winery, το οποίο έχουν ιδρύσει δύο Γάλλοι.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη