Την αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση «κάθε εκατοστού των εδαφών του ΝΑΤΟ, εάν και όποτε χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με το Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκπριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας της συνόδου των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Όστιν υπογράμμισε ότι η στήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και προσέθεσε ότι «η συμμαχία είναι το απαραίτητο φόρουμ για διαβουλεύσεις, λήψη αποφάσεων και δράση, όταν έχει να κάνει με την ασφάλεια της περιοχής και την διατλαντική ασφάλεια».
Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει «την Φινλανδία και τη Σουηδία στη Συμμαχία κάποια στιγμή στο μέλλον».
Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αίτησης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να επιλέξουν την κατάλληλη μορφή χρηματοδότησης, αλλά και να διαχειριστούν επιτυχώς την αίτησή τους