Ρωσία: «Ναι» από την Gazprom στη δημιουργία ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία
Την πρόταση έριξε στο «τραπέζι» ο Βλαντιμίρ Πούτιν - Οι ζημιές στους αγωγούς Nord Stream θα χρειαστούν πάνω από ένα χρόνο για να επιδιορθωθούν, τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού
Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom -που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος- Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.
Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.
Ο επικεφαλής της Gazprom, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.
Είπε, επίσης, ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 -2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον χειμώνα βασιζόμενη στις τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου που έχει αποθηκεύσει.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.