Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Η χρυσή κληρονόμος μίλησε για την οδυνηρή εμπειρία που βίωσε για 11 ολόκληρους μήνες - Την είχαν στείλει οι γονείς της γιατί ήταν ατίθαση στην εφηβεία της

Paris_Exof
Η Πάρις Χίλτον για ακόμα μια φορά μίλησε για την οδυνηρή εμπειρία που έζησε στα μαθητικά της χρόνια όταν φοιτούσε στο σχολείο Provo Canyon της Γιούτα. Η χρυσή κληρονόμος ισχυρίστηκε ότι τα μέλη του προσωπικού «υπέβαλαν εκείνη και συμμαθήτριές της με τη βία σε εξετάσεις του τραχήλου της μήτρας».

«Αυτό γινόταν πολύ αργά το βράδυ γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα. Έπαιρναν εμένα και άλλα κορίτσια σε αυτό το δωμάτιο και μας έκαναν ιατρικές εξετάσεις», είπε η 41χρονη Χίλτον σε συνέντευξή της στους «New York Times».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η διαδικασία αυτή δεν γινόταν από κάποιο γιατρό αλλά από δύο διαφορετικά μέλη του προσωπικού. «Μας έβαζαν να ξαπλώσουμε στο τραπέζι και έβαζαν μέσα μας τα δάχτυλά τους».

«Ήταν πραγματικά τρομακτικό»
Κατά τη διάρκεια της βιντεοσκοπημένης συνέντευξης η φωνή της Πάρις Χίλτον έτρεμε καθώς έφερνε στη μνήμη της όλα όσα της είχαν συμβεί. «Δεν ξέρω τι έκαναν, αλλά σίγουρα δεν ήταν γιατροί. Και ήταν πραγματικά τρομακτικό και ήταν κάτι που πραγματικά είχα απωθήσει για χρόνια».

Και συνέχισε: «Αλλά τώρα επανέρχεται συνέχεια και το σκέφτομαι. Και τώρα σκεπτόμενη ως ενήλικας, αυτό ήταν σίγουρα σεξουαλική κακοποίηση».

Η περιγραφή στο Twitter
«Μίλησα ανοιχτά σε ένα βίντεο των @NYTimes για κάτι που δεν έχω συζητήσει ξανά. Στο οικοτροφείο Πρόβο Κάνιον, άνδρες του προσωπικού με ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα και με οδηγούσαν σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο, κάνοντάς μου "γυναικολογική εξέταση"», έγραψε.

Κλείσιμο


«Μετά από στερήσεις ύπνου και βαριά φαρμακευτική αγωγή, δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Αναγκαζόμουν να ξαπλώσω σε ένα τραπέζι, να ανοίγω τα πόδια μου και να υποβάλλομαι σε "γυναικολογική εξέταση"», συνέχισε. «Έκλαιγα, καθώς με κρατούσαν και μου έλεγαν "Όχι! Σκάσε. Κάνε ησυχία. Σταμάτα να αντιστέκεσαι, αλλιώς θα πας στην απομόνωση"».

«Ήταν επαναλαμβανόμενη εμπειρία, όχι μόνο για μένα, αλλά και για άλλους #επιζώντες. Με βίασαν και κλαίω καθώς το γράφω, γιατί κανένας, ειδικά ένα παιδί, δεν πρέπει να κακοποιείται σεξουαλικά», έγραψε η Χίλτον. «Μου έκλεψαν τα παιδικά μου χρόνια και με σκοτώνει που αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σε άλλα αθώα παιδιά».

Twitter


Πρόσθεσε ότι ήθελε να μιλήσει για αυτές τις «οδυνηρές στιγμές» ώστε να «θεραπευτεί και να βοηθήσει να έρθει το τέλος αυτής της κακοποίησης».



Η Χίλτον έχει μιλήσει για τη μαθητεία της στο αμφιλεγόμενο οικοτροφείο για πρώτη φορά το 2020. Εκείνη την εποχή, το οικοτροφείο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία πήρε αποστάσεις από την καταγγελία της Πάρις Χίλτον, αναφέροντας ότι: «Το Οικοτροφείο αρχικά άνοιξε το 1971 και πωλήθηκε από την προηγούμενη ιδιοκτησία του τον Αύγουστο του 2000. Επομένως, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις δραστηριότητες της επιχείρησης ή τις εμπειρίες των μαθητών, πριν από αυτό το έτος».

Όταν ήταν 16 ετών, οι γονείς της Ρικ και Κάθι Χίλτον έστειλαν τη μεγαλύτερη κόρη τους στο Provo Canyon School στη Γιούτα λόγω της επαναστατικής της φύσης. Έμεινε εκεί για 11 μήνες πριν επιστρέψει στο σπίτι της.

Το 2020 κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «This is Paris» και με θέμα την ευρύτερη εικόνα της ταραγμένης νιότης της αλλά και της τραυματικής εμπειρίας της στο οικοτροφείο.

«Ήξερα ότι θα ήταν χειρότερο από οπουδήποτε αλλού», είπε η Χίλτον για το σχολείο της Γιούτα και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι ήταν σχολείο, αλλά τα μαθήματα δεν ήταν καθόλου στο επίκεντρο. Από τη στιγμή που ξυπνούσα μέχρι τη στιγμή που πήγαινα για ύπνο όλη μέρα ούρλιαζαν στο πρόσωπό μου, φωνάζοντας μου, τα βασανιστήρια ήταν συνεχή».

Η Πάρις είπε επίσης ότι τρεις συμμαθητές της επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της για της σεξουαλική κακοποίηση. Η επιτυχημένη πλέον επιχειρηματίας μοιράστηκε στο ντοκιμαντέρ ότι οι οικότροφοι έπαιρναν με το ζόρι φάρμακα, κρατούνταν φυλακισμένοι ως τιμωρία και μερικές φορές τους έριχναν στην απομόνωση για «20 ώρες την ημέρα».

Paris Hilton Shares her Survivor Story from Teenage Abuse at Provo Canyon


Πάθαινα κρίσεις πανικού 
«Πάθαινα κρίσεις πανικού και έκλαιγα κάθε μέρα», πρόσθεσε. «Ήμουν τόσο δυστυχισμένη. Ένιωθα σαν φυλακισμένη και μισούσα τη ζωή», είπε.

Η οδυνηρή εμπειρία που έζησε η Πάρις Χίλτον στο σχολείο τελείωσε όταν έγινε 18 ετών το 1999 και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, αρνούμενη να μιλήσει για την εμπειρία της μέχρι τα τελευταία χρόνια.

«Ήμουν τόσο ευγνώμων που έφυγα από εκεί, που δεν ήθελα καν να το αναφέρω ξανά. Ήταν απλώς κάτι για το οποίο ντρεπόμουν και δεν ήθελα να μιλήσω γι' αυτό».

Η ανάρτησή της στο Instagram
H Πάρις Χίλτον έχει αναλάβει δράση με στόχο να κλείσει το Provo Canyon αλλά και άλλα οικοτροφεία που κακοποιούν παιδιά: «Είμαι ενοχλημένη, εξοργισμένη και συντετριμμένη, αλλά ελπίζω ότι αυτό θα οδηγήσει τελικά σε αλλαγή. Το σχολείο Provo Canyon θα βγει με μια δήλωση δημοσίων σχέσεων λέγοντας ότι έχει αλλάξει. Αυτό το παιδί άξιζε κάτι καλύτερο. Και τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που είναι κλειδωμένα σε ιδρύματα θεραπείας χρειάζονται τη βοήθειά μας. Απαιτώ να αναλάβετε δράση, με καλή πίστη, και να κλείσετε το Provo Canyon School μέχρι την 1η Απριλίου 2023 (την πρώτη ημέρα του Εθνικού Μήνα Κακοποίησης Παιδιών). Παρακαλώ βοηθήστε με να διαδώσω το μήνυμα».



Η ηθοποιός συνεργάστηκε με το Unsilenced.org και το Breaking Code Silence τον περασμένο Μάιο για να ζητήσει ομοσπονδιακή δράση κατά αυτών των εγκαταστάσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα - Τι εκτιμούν οι ειδικοί για την έντασή του

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά πορεία προς τον λαό - Ο Τσίπρας βγάζει στον δρόμο τα στελέχη του κόμματος


Ντέλλα Ρούνικ: Ντύνει τα αγάλματα με Oscar de la Renta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης