Οι Τούρκοι επιμένουν στα fake news: Η Sabah «ανακάλυψε» κι άλλο «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο

Οι Τούρκοι επιμένουν στα fake news: Η Sabah «ανακάλυψε» κι άλλο «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» στο Λαύριο

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου

pkk_generic1
Τα fake news των Τούρκων για την παρουσία στατοπέδων στην Ελλάδα και δη στο Λαύριο, όπου φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται τρομοκράτες συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της εφημερίδας Daily Sabah να φιλοξενήσει θέμα, σύμφωνα με το οποίο «ένα δεύτερο στρατόπεδο που φιλοξενεί τρομοκράτες άνοιξε στην Ελλάδα δίπλα στο ήδη υπάρχον διαβόητο στρατόπεδο του Λαυρίου, ανέφεραν πηγές εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας».

Η Sabah φιλοξενεί δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, σύμφωνα με τον οποίο «αν και η Αθήνα απέρριψε τους ισχυρισμούς πως το Λαύριο έχει μετατραπεί σε εκτροφείο τρομοκρατών, η Άγκυρα ανακάλυψε ότι ένα άλλο στρατόπεδο παρόμοιο με το Λαύριο είχε ανοίξει». «Βρισκόμαστε σε μια πολύ εύθραυστη διαδικασία», δήλωσε ο αξιωματούχος σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

sabah_lavrio


Η εφημερίδα συνεχίζει, λέγοντας πως «η Ελλάδα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι αποτελεί αγαπημένο κρησφύγετο τρομοκρατών του DHKP-C και του PKK. Αυτοί που διαφεύγουν από την Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Λαύριο κοντά στην Αθήνα με το πρόσχημα ότι είναι αιτούντες άσυλο, ιδίως τη δεκαετία του 1980. Παρά το κλείσιμο του Λαυρίου το 2013 υπό την πίεση της Τουρκίας, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο προορισμό για τους τρομοκράτες του DHKP-C.

Πλάνα από το στρατόπεδο δείχνουν ότι έχει μετατραπεί σε βάση για τους τρομοκράτες του PKK. Το στρατόπεδο που φαίνεται μοιάζει με βάση τρομοκρατών, με τρομοκρατικά σύμβολα και φωτογραφίες του φυλακισμένου Αμπντουλάχ Οτσαλάν να κοσμούν τους τοίχους του».

«Ο στόχος είναι ότι αυτές οι ομάδες που εκπαιδεύονται, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μια μέρα εναντίον της Τουρκίας», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Μια χώρα μέλος της ΕΕ στον 21ο αιώνα τροφοδοτεί ανοιχτά τρομοκράτες. Το PKK είναι τρομοκρατική ομάδα και έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ», εξήγησε ο αξιωματούχος στην τουρκική εφημερίδα.

«Η Αθήνα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης τρομοκρατών, αλλά η χώρα άμεσος στόχος για την παραμονή τους» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, που συνεχίζει λέγοντας πως «η Αθήνα έχει επίσης απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης της Άγκυρας για τρομοκράτες από ομάδες που υποστηρίζουν την ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους και είχαν εμπλακεί σε ένοπλες επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και πολιτικών κομμάτων, εκτός από άλλους στόχους.

Τα απορριφθέντα αιτήματα έκδοσης περιλαμβάνουν μέλη της παράνομης τρομοκρατικής ομάδας 'Η Επαναστατική Αριστερά (Dev-Sol)', μέλη του DHKP-C, της τουρκικής (ή κουρδικής) Χεζμπολάχ, του παράνομου Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (MLKP), του THKP-C, του PKK, του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας/Μαρξιστικού-Λενινιστικού (TKP-ML) και άλλες ομάδες.

Πρόσφατα, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν τρομοκράτη του PKK, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στο διαβόητο στρατόπεδο στην Ελλάδα και σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις, είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο τρομοκράτης, που αναγνωρίστηκε ως Hüsamettin Tanrıkulu, με την κωδική ονομασία "Delil", συνελήφθη σε κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και του Ντιγιάρμπακιρ.

Είχε εισέλθει στην Τουρκική Δημοκρατία με παράνομα μέσα, αφού είχε λάβει εκπαίδευση για σαμποτάζ στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα.

Η άδεια της Αθήνας να επιτρέψει την ύπαρξη ενός ακόμη στρατοπέδου που φιλοξενεί τρομοκράτες εντός των συνόρων της έρχεται καθώς οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας βρίσκονται σε νέο χαμηλό τους τελευταίους μήνες».


Ειδήσεις σήμερα

Θεοδωρικάκος: Καθημερινά επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα 1.500 παράνομοι μετανάστες

Τα πρόσωπα-κλειδιά της νέας ιταλικής κυβέρνησης

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Τελειώνουν τα «θαύματα» του παπα-Δημήτρη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης