Για εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο μιλούν οι Τούρκοι!

Για εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο μιλούν οι Τούρκοι!

Δημοσίευμα της Zaman αναφέρεται στην παρουσία μελών του PKK και άλλων παράνομων οργανώσεων στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου

Για εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο μιλούν οι Τούρκοι!
Ζήτημα λειτουργίας του Κέντρου Προσφύγων του Λαυρίου εγείρει εκ νέου η τουρκική εφημερίδα Zaman, η οποία, στο δικτυακό της τόπο, αναφέρει ότι, όπως πληροφορείται, το Κέντρο όχι μόνο είναι ανοιχτό, παρά τους ελληνικούς ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, αλλά και ότι αποτελεί ακόμα «έδρα» για κάποια μέλη οργανώσεων όπως το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), οι οποίες στην Τουρκία θεωρούνται τρομοκρατικές.

Το επίσημο τουρκικό κράτος έχει ζητήσει στο παρελθόν να κλείσει το εν λόγω Κέντρο στο Λαύριο, καθώς, όπως υποστηρίζει, σε αυτό εκπαιδεύονται τρομοκράτες. Η ελληνική Πολιτεία, από την άλλη πλευρά, μάλλον στρέφει το βλέμμα της αλλού, όταν η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το εν λόγω Κέντρο, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Η τουρκική Zaman αναφέρει ότι κατάφερε πρόσφατα να μπει στο στρατόπεδο και να διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι εκ των προσφύγων που βρίσκονται εκεί, μιλούν τουρκικά και είναι μέλη παράνομων οργανώσεων. Οι δημοσιογράφοι της Zaman περιγράφουν επίσης ότι, κατά την παραμονή τους στο στρατόπεδο, είδαν φωτογραφίες του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και σημαίες-σύμβολα των παράνομων οργανώσεων, ενώ επισημαίνουν την ανυπαρξία αστυνόμευσης από ελληνικής πλευράς.
Κλείσιμο

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα ακόμα βήμα παραπέρα, το τουρκικό δημοσίευμα επικαλείται περσινές πληροφορίες που έφεραν στο φως της δημοσιότητας ορισμένα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, οι οποίες ήθελαν Έλληνες αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών να υπογράψει συμφωνία με το Επαναστικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C), το οποίο προβλέπει την εκπαίδευση μελών της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου!

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι, συνήθως, τα μέλη παράνομων οργανώσεων επιστρέφουν στην Τουρκία, για να φέρουν εις πέρας τρομοκρατικές επιθέσεις ή ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας προηγουμένως εκπαιδευτεί στο Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης