Η απόφαση του δικαστηρίου στην Αριζόνα στην πράξη επαναφέρει νόμο του... 1864.
Το δικαστήριο αποφάσισε να επαναφέρει σε ισχύ νόμο ο οποίος επέτρεπε την άμβλωση για να σώσει τη ζωή της μητέρας, όχι όμως έπειτα από βιασμό ή αιμομιξία. Πρόκειται για νομοθέτημα που είναι παλαιότερο από την ίδρυση της Πολιτείας, η ισχύς του οποίου είχε ανασταλεί το 1973 μετά την απόφαση Roe vs Wade η οποία νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις.
Η ποινή για όποιον από το ιατρικό προσωπικό βοηθήσει στη διεξαγωγή άμβλωσης είναι φυλάκιση δύο με πέντε ετών.
Η κατάσταση είναι πάντως νομικά περίπλοκη καθώς η Αριζόνα έχει περάσει νόμο στις αρχές του 2022 ο οποίος απαγόρευε τις αμβλώσεις μετά τη 15η εβδομάδα της κύησης.
Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ αύριο, αλλά, όπως τονίζει ο Guardian, είναι ασαφές ποιο από τα δύο αντιφατικά νομοθετήματα θα είναι σε ισχύ. Ο κυβερνήτης, μεταξύ άλλων, τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του νόμου για τις 15 εβδομάδες.
Οι αγορές μας έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το Πλαίσιο ακολουθεί αυτή την εξέλιξη, προσφέροντας διαφορετικούς τρόπους πληρωμής που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε αγοράς.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας