Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ» λέει η Ζαχάροβα

Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ» λέει η Ζαχάροβα

Η Ρωσία έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι ανοικτή σε μια ανταλλαγή κρατουμένων που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν και την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ

zaxarova
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως είναι έτοιμο για συνομιλίες σχετικά με μια ανταλλαγή κρατουμένων προκειμένου να απελευθερώσει πολίτες των ΗΠΑ που κρατούνται στη Ρωσία, όμως η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα "δεν εκπληρώνει τα επίσημα καθήκοντά της" ώστε να διατηρηθεί ο διάλογος.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε: "Έχουμε δηλώσει πολλές φορές πως είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των πολιτών των ΗΠΑ που καταδικάστηκαν στη Ρωσία και Ρώσων πολιτών στις ΗΠΑ".

Η Ρωσία έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι ανοικτή σε μια ανταλλαγή κρατουμένων η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ και τον Βίκτορ Μπουτ, έναν Ρώσο έμπορο όπλων που έχει φυλακιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Γκράινερ εκτίει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, ενώ ο Γουίλαν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για κατασκοπία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, με τις οικογένειες των Γουίλαν και Γκράινερ στον Λευκό Οίκο, με την εκπρόσωπο Καρίν Ζαν-Πιερ να δηλώνει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να "εργαστεί μέσω όλων των διαθέσιμων οδών προκειμένου να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ πίσω στην πατρίδα με ασφάλεια".

Το Κρεμλίνο φέρεται να έχει πει κατ΄επανάληψη πως αυτό που αποκαλεί "διπλωματία των μεγαφώνων" από την Ουάσινγκτον δεν θα βοηθήσει τις προσπάθειες να οργανωθεί μια ανταλλαγή κρατουμένων, κάνοντας έκκληση αντ΄αυτού για κλειστές συνομιλίες.



Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στην Αθήνα: Εγινε ντετέκτιβ και βρήκε τον φονιά της κόρης του

Την Πέμπτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Με ενστάσεις ξεκίνησε η δίκη Παπαγγελόπουλου -Τουλουπάκη για τη Novartis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης