Αφγανιστάν: Έκρηξη έξω από τζαμί - Νεκρός υψηλόβαθμος ιερέας που στηρίζει τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Έκρηξη έξω από τζαμί - Νεκρός υψηλόβαθμος ιερέας που στηρίζει τους Ταλιμπάν

Ο ιερωμένος Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είχε μιλήσει πολύ θετικά για τους Ταλιμπάν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων λόγιων και πρεσβύτερων που είχε διοργανώσει το κίνημα στα τέλη Ιουνίου

afganistan_tzami
Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο Αφγανιστάν, αυτή τη φορά έξω από τζαμί στην πόλη Χεράτ στα δυτικά της χώρας, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου ιερωμένου που πρόσκειται στους Ταλιμπάν.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν»,  δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Αμπντούλ Νάφι Τακόρ, στο Reuters.

«Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με μερικούς από τους φρουρούς του και πολίτες, σκοτώθηκαν καθ' οδόν προς το τέμενος»,  είχε πει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ.



Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε μέσω Twitter "θερμά συλλυπητήρια" για τον θάνατο του Ανσάρι και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν.

Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είχε μιλήσει πολύ θετικά για τους Ταλιμπάν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων λόγιων και πρεσβύτερων που είχε διοργανώσει το κίνημα στα τέλη Ιουνίου και είχε καταδικάσει όσους ήταν εναντίον τους.

Οι Ταλιμπάν λένε ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από τότε που ανέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετές εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, μερικές από τις οποίες είχαν στόχο πολυσύχναστα τεμένη κατά τη διάρκεια προσευχής.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησαν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών, πότε λήγει η προθεσμία

Τρόμος στη Σαλαμίνα: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε ηλικιωμένο και του έκοψε τρία δάχτυλα

Το ελληνικό και το ιβηρικό μοντέλο «μπούσουλας» για την ευρωπαϊκή παρέμβαση στις τιμές του ρεύματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης