Κρεσέντο προκλήσεων Ακάρ - Τσαβούσογλου - «Παραβάτης του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα»

Κρεσέντο προκλήσεων Ακάρ - Τσαβούσογλου - «Παραβάτης του διεθνούς δικαίου η Ελλάδα»

«Η Τουρκία δείχνει βούληση να λύσει όλα τα προβλήματα με συνολικό τρόπο, αλλά η Ελλάδα παίζει για τον χρόνο», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

akar-cavusoglu
Νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία κατά της Ελλάδας και συγκεκριμένα, από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, κατά την Ομιλία Λήξης στη Διάσκεψη Πρεσβευτών με θέμα την «Τουρκική Διπλωματία το 2023 και μετά», επιχείρησε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «παραβάτη του διεθνούς δικαίου» με αιχμή τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται η Άγκυρα να ανεχθεί αυτή την ξεκάθαρη παραβίαση».

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Μετά τις ενέργειες της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, οι δύο πλευρές δεν έχουν συναντηθεί ξανά. Η Τουρκία δείχνει βούληση να λύσει όλα τα προβλήματα με συνολικό τρόπο, αλλά η Ελλάδα παίζει για τον χρόνο. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα έχει οπλίσει αυτές τις περιοχές, ειδικά στα κοντινά μας νησιά, στα νησιά που παραχωρήθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με τις ειρηνευτικές συμφωνίες της Λωζάνης και των Παρισίων. Το φέραμε στην ατζέντα του ΟΗΕ και στην ατζέντα της διεθνούς κοινότητας», συμπληρώνοντας ότι «θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση».

Δείτε βίντεο:

2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi temalı XIII. Büyükelçiler Konferansı Kapanış Hitabı


Στο μεταξύ, και ο Χουλουσί Ακάρ, «τραβώντας το σχοινί», είπε πως η Ελλάδα που κατηγορεί την Άγκυρα για επεκτατισμό, επέκτεινε την επικράτειά της από το 1832 μέχρι το 1947 «κι έφτασαν μπροστά στη μύτη μας» ενώ μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει», σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

«Κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό και τώρα έβγαλαν μια νέα θεωρία του νέοΟθωμανισμου. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Οι τρίτες πλευρές πρέπει να το δουν αυτό. Κι εμείς στις συναντήσεις μας το λέμε σε όλους του εξηγούμε και θα το αναφέρουμε συνέχεια», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. «Δηλαδή εμείς είμαστε οι επεκτατικοί και επιθετικοί; Σε αυτό γελούν όλοι. Εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα. Από το 1832 επεκτείνουν την επικράτεια τους. Αν το δείξετε ολόκληρη την οθόνη θα είναι καλύτερα. Χρωματικά θα δείτε έτσι το ετοίμασαν οι συνεργάτες. Από το 1832 μέχρι το 1947 επεκτάθηκε κι έφτασαν μέχρι μπροστά στη μύτη μας. Ποιος είναι ο επεκτατικός;», ισχυρίστηκεο Ακάρ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία υπερασπίζεται τα «δικαιώματά» της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Δείτε βίντεο:

Κλείσιμο
Bakan Hulusi Akar, “Anadolu Soruyor” Programına Konuk Olarak, Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu


Ειδήσεις σήμερα:

Άρτα: Δέχτηκε 4 σφαίρες για να προστατεύσει την κόρη του - Θέμα χρόνου η σύλληψη του 29χρονου

Ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το ιό Langya που βρέθηκε στην Κίνα

Λιμάνι Πειραιά: Αργοπορημένος επιβάτης γαντζώθηκε από τον καταπέλτη για να μπει στο πλοίο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης