Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι - Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι - Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

Απορρίφθηκε το αίτημα μεταφοράς του 12χρονου σε κέντρο περίθαλψης, για να έχει «αξιοπρεπές τέλος» - Τελευταία ελπίδα το Εφετείο

artsi332
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε και το αίτημα των γονέων του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να μεταφέρουν τον γιο τους, που είναι σε κώμα, από το νοσοκομείο σε κέντρο περίθαλψης όπου θα έχει «αξιοπρεπή θάνατο».

Προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις είχαν δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του 12χρονού που είναι εγκεφαλικά νεκρός, να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα. Οι γονείς προσέφυγαν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αναστολή της απόφασης αλλά δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου. Ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Το δικαστήριο είχε περιθώριο μέχρι τις 2 το απόγευμα της Παρασκευής (16:00 ώρα Ελλάδος) για την κατάθεση έφεσης από την οικογένεια – ένα ασφυκτικό περιθώριο αν και οι γονείς είχαν ζητήσει μεγαλύτερο. Το εφετείο εξετάζει αυτή τη στιγμή το αν θα δεχτεί να συζητηθεί η έφεση των γονεών. 

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να αγωνιστεί.

Ο Άρτσι παραμένει σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν έχει καμία ελπίδα ανάρρωσης.



Ειδήσεις σήμερα:

Στήριξη Πούτιν σε Ερντογάν - «Η ΕΕ να ευγνωμονεί την Τουρκία για το αέριο»

«Λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις»: Νέο παραλήρημα Ορμπάν στο Τέξας

Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης