Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Το 66% θα μειώσει τη θέρμανση

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Το 66% θα μειώσει τη θέρμανση

Αποφασισμένοι να περιορίσουν τη θέρμανσή τους τον χειμώνα δηλώνουν δύο στους τρεις Γερμανούς - Ένας στους δύο θεωρεί ότι οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο τη Γερμανία παρά τη Ρωσία

25958014
Τα δύο τρίτα των Γερμανών θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιγότερη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ορθή την προτεραιότητα που δίδεται στα νοικοκυριά σε περίπτωση πραγματικής ανεπάρκειας φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και Ntv, το 66% των Γερμανών σκοπεύει να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι, αλλά το 33% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.

Σε ό,τι αφορά το κρατικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου, το 58% εκτιμά ότι, ορθώς το επίπεδο 3 δίνει προτεραιότητα στα νοικοκυριά έναντι της βιομηχανίας, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34%.

Το 51% πάντως των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν τελικά περισσότερο την ίδια τη Γερμανία. Διαφορετική αξιολόγηση εκφράζει το 39%.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς δρούσε η «μαφία του λουκουμά» στην Θεσσαλονίκη - Εξανάγκαζαν αλλοδαπούς να πωλούν λουκουμάδες σε παραλίες

O Αρμι Χάμερ είναι τελείως απένταρος - Από σταρ του Χόλιγουντ... έγινε «κλείστρα» σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου

Οι μαχαιροβγάλτες, οι πιστολέρο και τα 10.000 ευρώ - Η δικογραφία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον φούρνο της Βούλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης