Η Σανγκάη εξέδωσε νέα προειδοποίηση για ακραία ζέστη

Η Σανγκάη εξέδωσε νέα προειδοποίηση για ακραία ζέστη

Οι θερμοκρασίες αναμένεται σήμερα να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ - Πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο 24ωρο

051_XxjpbeE007462_20220710_PEPFN0A001
Για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι, η Σανγκάη εξέδωσε τον υψηλότερο συναγερμό για ακραία ζέστη καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται σήμερα να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας.

Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε ‘κόκκινο’ συναγερμό, που αποτελεί ένδειξη ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον στους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο 24ωρο.

Στο σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων, οι οικοδομικές εργασίες και άλλες εξωτερικές δραστηριότητες περιορίζονται ή σταματούν στην περίπτωση ‘κόκκινου’ συναγερμού.

Η Σανγκάη έχει εκδώσει τρεις «κόκκινους» συναγερμούς τις πέντε τελευταίες ημέρες, κάτι που θεωρείται σπάνιο καθώς η πόλη έχει εκδώσει 17 τέτοιες προειδοποιήσεις από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 1873.

Χθες, οι θερμοκρασίες στην πόλη έφθασαν τους 40,9 βαθμούς Κελσίου, όπως το επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε στα τέλη Ιουλίου του 2017.

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνέπεσαν με τα μαζικά τεστ για COVID-19 σε πολλές περιοχές αυτή την εβδομάδα εν μέσω περιορισμένων εξάρσεων κορονοϊού, δυσκολεύοντας πολλούς κατοίκους αλλά και υγειονομικούς εργαζόμενους που φορούν στολές προστασίας. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους αυτούς είχαν κολλήσει με ταινία μπουκάλια με παγωμένο νερό στις στολές τους, ενώ άλλοι κάθονταν δίπλα σε παγοκολώνες για να δροσιστούν. Σε κάποιες κοινότητες, οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τους κατοίκους ξεκίνησαν αργά το απόγευμα όταν η θερμοκρασία είχε πέσει.

Κλείσιμο
Το ήμισυ της κινεζικής επικράτειας έχει επηρεαστεί από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες τον τελευταίο μήνα. Οι περιοχές στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ --που περικλείει μητροπόλεις από τη Σανγκάη έως το Τσονγκίνγκ στην ενδοχώρα-- έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κύματα καύσωνα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός επιβίωσης με τις διαφορετικές δόσεις προς την εφορία

Ενέργεια: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την επάρκεια της αγοράς - Φόβοι για στοπ της Ρωσίας στο φυσικό αέριο

Σεξουαλική βία εκτός γηπέδων: Η σκοτεινή πλευρά των άσων της μπάλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης