Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

Χρήστες του TikTok παραχωρούν τα σπίτια τους στις γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν για να κάνουν άμβλωση

Μετά την ακύρωση του νόμου «Roe vs. Wade» στις ΗΠΑ, οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση και δεν τους το επιτρέπει η πολιτεία τους

abortions-main
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ακύρωση του νόμου «Roe vs. Wade» στις ΗΠΑ, που στερεί στις γυναίκες το δικαίωμα για άμβλωση.

Κάθε πολιτεία θα αποφασίσει μόνη της πώς θα χειριστεί το θέμα των αμβλώσεων. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό 26 πολιτείες να απαγορεύσουν στις γυναίκες να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, αναγκάζοντάς τις έτσι να ταξιδέψουν, σε περίπτωση που θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση.

Για τον λόγο αυτό, οι χρήστες του TikTok αποφάσισαν να βοηθήσουν τις γυναίκες με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που αναρτούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, οι χρήστες αναφέρουν πως προσφέρουν εντελώς δωρεάν χώρο στο σπίτι τους για όσες γυναίκες θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να μην έχουν επιπλέον έξοδα.

Μάλιστα, στα βίντεό τους δεν κατονομάζουν τις αμβλώσεις, αλλά χρησιμοποιούν «κωδικούς». Ειδικότερα, αναφέρουν τις περιοχές που μένουν και λένε ότι «αν δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή σας, σας περιμένω εδώ».

Δικαστής της Λουιζιάνας ανέστειλε χθες, Δευτέρα, προσωρινά την ισχύ των νόμων που απαγορεύουν στις γυναίκες σε αυτήν την πολιτεία τις αμβλώσεις, μετά την πρόσφατη ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο ιστορικής απόφασης που νομιμοποιούσε το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Το πολύ συντηρητικό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την Παρασκευή την εμβληματική απόφαση στην υπόθεση "Ρόου εναντίον Γουέιντ" του 1973, η οποία εγγυάτο για σχεδόν 50 χρόνια το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης τους, επιστρέφοντας στην κάθε πολιτεία τη δυνατότητα να επιτρέπει ή όχι τις αμβλώσεις.




Ειδήσεις σήμερα:

Αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις ένας Ιρανός πρόσφυγας στη Λέσβο

Η Μόσχα ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της συζύγου και της κόρης του Τζο Μπάιντεν

Κόντρα με φίλο του έκανε ο 18χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Χαλάνδρι - Συνελήφθη 20χρονος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης