Φινλανδία: Μία γυναίκα κρυβόταν από την ηλικία των 12 ετών επειδή είχε «πόδια ελέφαντα» -Έπασχε από σπάνια ασθένεια

Φινλανδία: Μία γυναίκα κρυβόταν από την ηλικία των 12 ετών επειδή είχε «πόδια ελέφαντα» -Έπασχε από σπάνια ασθένεια

Το 2018 πραγματοποίησε μία «συνηθισμένη επίσκεψη» στον γιατρό και άλλαξε η ζωή της

finland
Για 21 χρόνια μία γυναίκα από τη Φινλανδία έπεφτε καθημερινά θύμα bullying. Η 36χρονη Yasmina Kemppainen δεν τολμούσε να πηγαίνει στην παραλία και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς όλοι την κόροιδευαν επειδή πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που μετατρέπει τα πόδια σε «πόδια ελέφαντα».

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, η 36χρονη από τα παιδικά της χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα στα πόδια, καθώς πρήζονταν αρκετά και μερικές φορές μύριζαν άσχημα, χωρίς όμως να έχει ιδρώσει. «Μερικές φορές, πρήζονταν και ήξερα ότι έμοιαζαν διαφορετικά», δήλωσε η Yasmina για το πρόβλημα που άρχισε να αντιμετωπίζει όταν ήταν 12 ετών. Ο περίγυρός της προσπάθησε να την καθυσηχάει και έλεγε πως ήταν αρκετά «αδύνατη» και θα έπρεπε να πάρει κιλά έτσι ώστε να σταματήσει το πρήξιμο.

Ωστόσο όταν άρχισε να μεγαλώνει  το πρόβλημα που αντιμετώπιζε χειροτέρεψε. Έτσι από εκεί που το περιβάλλον της, της έλεγε ότι έπρεπε να πάρει κιλά, άρχισε να της λέει ότι έπρεπε να κάνει δίαιτα διότι είχε «πόδια ελέφαντα». «Μου έλεγαν να χάσω βάρος, γιατί ήταν πολύ μεγάλα. Δεν μου άρεσε να πηγαίνω σε κοινωνικές εκδηλώσεις γιατί δεν ήθελα να δείξω τα πόδια μου», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν πήγαινα στην παραλία. Δεν μπορούσα να πάω να χορέψω χωρίς να κουράζομαι εύκολα. Δεν τα κατάφερνα ούτε στη δουλειά πια».

finalnda


Τα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα συνέχισε να διογκώνεται. Έτσι λοιπόν η γυναίκα αποφάσισε να δει για ποιο λόγο πρήζονται τα πόδια της με σκοπό να βρει μία λύση που θα την οδηγούσε στο να πάρει και πάλι τη ζωή της στα χέρια της. Το 2018 πέρασε το κατώφλι ενός νοσοκομείου και η διάγνωση που της έγινε μιλούσε για μια σπάνια πάθηση που προκαλεί μη φυσιολογική συσσώρευση λίπους, η οποία δημιουργεί πρήξιμο και προκαλεί δυσάρεστες οσμές.

Αμέσως ξεκίνησε θεραπείες που έφτασαν τα 11.000 ευρώ και βρέθηκε σε κλινική λιποαναρρόφησης στο Βερολίνο προκειμένου να εξαφανίσει το παραπάνω λίπος από τα πόδια της. Παράλληλα άρχισε δίαιτα που αποτελείται από υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

«Εν τέλειδιαγνώστηκα με λιποοίδημα τον Φεβρουάριο του 2018 και ο γιατρός μου, μου μίλησε για τις διάφορες επιλογές. Πέταξα στην κλινική Med Plast στο Βερολίνο της Γερμανίας και έκανα δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης που άλλαξαν πραγματικά τη ζωή μου», ανέφερε σε δηλώσεις της. Πλέον η 36χρονη φοράει στα ρούχα της νούμερο XS από XL, ενώ νιώθει γεμάτη αυτοπεποίθηση και ενέργεια.

«Νιώθω δυνατή τώρα». τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αισθάνομαι σίγουρη. Το λιποοίδημα δεν ελέγχει πια τη ζωή μου. Θέλω να ευαισθητοποιήσω για το λιποοίδημα όλες τις άλλες κυρίες που υποφέρουν. Ελπίζω η ιστορία μου να τους δώσει ελπίδα».



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα: Έρχονται 40άρια από την Τετάρτη

Θύμιος Μπουγάς: «Θέλω να πω ένα “ευχαριστώ” σε όλους, δεν έφυγα ποτέ από τον Πύργο»

Επιδοτήσεις - Αντικατάσταση συσκευών: Πώς υπολογίζεται το εισοδηματικό κριτήριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης