Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ταχύπλοο της λιβυκήςακτοφυλακήςάνοιξε πυρ κατά αλιευτικού στο οποίο επέβαιναν Σικελοί ψαράδες. Το ιταλικό αλιευτικό βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα, βόρεια της Βεγγάζης.
Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες τουαλιευτικού Salvatore Mercurio, δεν τραυματίστηκαν. Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης.
Στην περιοχή βρισκόταν η φρεγάτα Γκρεκάλε, του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία ζήτησε άμεσα από το λιβυκό ταχύπλοο να απομακρυνθεί.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.