Πόλεμος στην Ουκρανία - Λουκασένκο: Αισθάνομαι ότι αυτή η επιχείρηση τράβηξε

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λουκασένκο: Αισθάνομαι ότι αυτή η επιχείρηση τράβηξε

Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη πόλεμος τη στιγμή που η ρωσική κυβέρνηση χαρακτηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»

lukashenko1
Ο Λευκορώσος ηγέτης, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δεν περίμενε ότι η «επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία θα τραβήξει τόσο, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Associated Press.

«Θέλω για μια ακόμη φορά να υπογραμμίσω, αισθάνομαι ότι αυτή η επιχείρηση τράβηξε» δήλωσε ο Λουκασένκο κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο Μινσκ , διαβεβαιώνοντας ότι δεν ξέρει αν οι εχθροπραξίες προχωρούν βάσει σχεδίου, όπως ισχυρίζεται η Ρωσία, καθώς δεν «γνωρίζει σε τέτοιο βάθος το θέμα» και ότι κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον πόλεμο.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι δεν είναι σε τέτοιο βαθμό γνώστης της κατάστασης ώστε να ισχυρισθεί, ότι εξελίσσεται με βάση τα σχέδια της Ρωσίας.

«Όμως δεν γνωρίζω σε τέτοιο βάθος το πρόβλημα αυτό ώστε να πω, ότι τα πράγματα εκεί πηγαίνουν όπως λένε οι Ρώσοι βάσει σχεδίου, αλλά πως εγώ το αισθάνομαι. Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζω: αυτό που αισθάνομαι είναι ότι η επιχείρηση αυτή τράβηξε» δήλωσε ο Λουκασένκο.

Το AP επισημαίνει ότι ο Λουκασένκο δεν απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη πόλεμος τη στιγμή που η ρωσική κυβέρνηση χαρακτηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ουκρανία προκάλεσε την Ρωσία και επέμεινε ότι η Λευκορωσία τάσσεται υπέρ της ειρήνης.

Κλείσιμο
«Εμείς κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε κανέναν πόλεμο. Κάναμε και κάνουμε αυτή τη στιγμή τα πάντα για να μην γίνει αυτός ο πόλεμος» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, χάρη στον ίδιο συγκεκριμένα άρχισαν οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Αλλά γιατί η Ουκρανία, στο έδαφος της οποίας γίνεται πράγματι πόλεμος, εχθροπραξίες, σκοτώνονται άνθρωποι, δεν ενδιαφέρεται για αυτές τις συνομιλίες, είναι ένα ακόμη ζήτημα», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ο Λουκάσένκο τάχθηκε κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν έχει τέτοια σχέδια ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για τη βοήθεια της Ουκρανίας

Κινηματογραφική απόδραση κρατούμενου στις φυλακές της Αλαμπάμα με τη βοήθεια σωφρονιστικής υπαλλήλου - Ψάχνουν αν είχαν ερωτικό δεσμό

Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης