Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό

Πρόεδρος ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για τις διαφημίσεις με τα μαντζούνια που «σκοτώνουν» τον κορωνοϊό

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών για τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας με προϊόντα που υποτίθεται ότι προστατεύουν από την νόσο Covid

esr_proedros_koutroumanos
Κόντρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχαν ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιος Κουτρουμάνος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος για τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει η ανεξάρτητη αρχή σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την προβολή επικίνδυνων προϊόντων που δήθεν προστατεύουν από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βελόπουλος παρεμβαίνοντας στην συζήτηση της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητείται η έκθεση πεπραγμένων του ΕΣΡ επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Κουτρουμάνο χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων παράνομα και σκανδαλώδη τα πρόστιμα που έχει επιβάλει η αρχή. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν κατατεθεί αγωγές προς το ΕΣΡ.

Απαντώντας στην συνέχεια ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχης χαρακτήρισε «ενδικοφανείς αρλούμπες» τις αγωγές κατά του ΕΣΡ και πρόσθεσε ότι ένα από τα πρόστιμα που επέβαλε η αρχή αφορούσε την διαφήμιση σκευάσματος το οποίο δήθεν περιέχει μυστικά βότανα από ιθαγενείς της Αυστραλίας και προστατεύει από τον κορωνοϊό και κάθε άλλο ιό.

proedros_esr_koutroumanos_2
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρουμάνος

«Όσον αφορά τα πρόστιμα. Το ζήτημα που ετέθη. Μια γενική διατύπωση που μπορώ να κάνω και νομίζω αποδίδει γενική λογική είναι ότι όποιος απεχθάνεται τα πρόστιμα αποφεύγει τα αδικήματα. Το να μιλά κανείς για πρόστιμα και να αποφεύγει να αναφερθεί σε αδικήματα είναι προφανές ότι μετέρχεται συλλογισμούς ανεπαρκείς και ατελείς» ανεφερε αρχικά ο κ. Κουτρουμάνος για να προσθέσει: «Επειδή έγινε λόγος και μάλιστα έντονος για πρόστιμα θα μου επιτρέψετε να αναγνώσω από μια από τις αποφάσεις που υποτίθεται είναι άδικες και σκανδαλώδεις μικρά αποσπάσματα».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συνέχισε μεταφέροντας φράσεις των διαφημίσεων με τα μαντζούνια που υποτίθεται ότι εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό: «Αυτό επαναλαμβάνω θα λύσει το πρόβλημά σας. Ούτε ιός γρίπης, ούτε Η1Ν1 ή κορωνοϊός. Λίγο στα χέρι σας και δεν θα κολλάτε τίποτα. Αυτό είναι άλλο πράγμα. Το χρησιμοποιούν στην Αυστραλία οι άνθρωποι. Το βρήκαν από τους ιθαγενείς και έχει μέσα δύο βότανα που ούτε τα φαντάζεστε. Και στα παιδάκια λίγο το πρωί στα χεράκια τους και να πάνε στο σχολείο. Ακόμα και αν ακουμπήσουν τον ιό δεν παθαίνουν τίποτα. Τους αποφεύγουμε τους κορωνοϊούς με αυτό εδώ. Τρεις φορές την ημέρα. Ούτε κορωνοϊό ούτε κορονοκόρη ούτε τίποτα»

«Αυτό προβλήθηκε σε πολλούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας και θεωρήθηκε ότι συνιστά κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των πολιτών. Δεν έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια νηφαλιότητα ώστε να κατανοήσουν ότι δεν προστατεύονται αν νίψουν τα χέρια τους με αυτό το προϊόν. Επιβλήθηκε πρόστιμο γι αυτό - και για άλλα παρόμοια - και θεωρήθηκε ότι προσβάλει και συκοφαντεί τον παρουσιαστή του καναλιού. Το ΕΣΡ δεν τιμωρεί τον παρουσιαστή αλλά κανάλια και ραδιόφωνα» είπε ο κ. Κουτρουμάνος.

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΣΡ σημείωσε: «Έγινε μήνυση και αγωγές που μας επιδόθηκαν και αναφέρουν ότι το ΕΣΡ οφείλει 4,5 εκατ. ευρώ αποζημίωση και νομιμοτόκως. Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο παρά μόνο να χαρακτηρίσω την αστική πλευρά των απόψεων αυτών ως ενδικοφανείς αρλούμπες και θα κριθούν εκεί που εκκρεμούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση Βγενόπουλου στη Βασιλική Θάνου

Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, λέει ο Τσιόδρας

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης - Ενίσχυση και για καταναλώσεις πάνω από τις 300 KwH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης