Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για της βοήθεια της χώρας του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κήρυξε την έναρξη εκστρατείας χρηματοδότησης για της βοήθεια της χώρας του

Η πλατφόρμα διευκρινίζει πως τα κεφάλαια θα κατανεμηθούν για να καλυφθούν ανάγκες «στην άμυνα και την αποναρκοθέτηση», την «ιατρική αρωγή» και για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία»

zelensky
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε σε λειτουργία στο Ίντερνετ μια πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το Κίεβο να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και να ανοικοδομήσει τις υποδομές της χώρας.

«Με ένα κλικ, μπορείτε να δώσετε κεφάλαια για να βοηθήσετε τους υπερασπιστές μας, να σώσετε τους αμάχους μας και να ανοικοδομήσετε την Ουκρανία», δηλώνει ο Ζελένσκι μιλώντας στα αγγλικά σε ένα βίντεο που δημσιοποιήθηκε μέσω του Twitter και με το οποίο ανακοινώνει ότι τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα United24.

«Όλα τα κεφάλαια θα μεταφερθούν στην εθνική τράπεζα της Ουκρανίας και θα κατανεμηθούν στα αρμόδια υπουργεία», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας πως οι εκθέσεις για την κατανομή των κεφαλαίων θα δημοσιοποιούνται «κάθε 24 ώρες».

«Μόνο μαζί έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε τον πόλεμο και να ανοικοδομήσουμε αυτό που η Ρωσία κατέστρεψε», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολύ το Ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αρχή του πολέμου για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη και να προσελκύσει την προσοχή στη χώρα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως η Ουκρανία «θα θυμάται πάντα» τις συνεισφορές.

Η πλατφόρμα στον ιστότοπο u24.gov.ua διευκρινίζει πως τα κεφάλαια θα κατανεμηθούν για να καλυφθούν ανάγκες «στην άμυνα και την αποναρκοθέτηση», την «ιατρική αρωγή» και για να «ανοικοδομηθεί η Ουκρανία».

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση Βγενόπουλου στη Βασιλική Θάνου

Τουλάχιστον 39.000 άνθρωποι έχουν κερδίσει τη ζωή τους χάρη στα εμβόλια για τον κορωνοϊό, λέει ο Τσιόδρας

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης - Ενίσχυση και για καταναλώσεις πάνω από τις 300 KwH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης