Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αρχές κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας πως χρησιμοποίησε οβίδες φωσφόρου στη Μαρίνκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αρχές κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας πως χρησιμοποίησε οβίδες φωσφόρου στη Μαρίνκα

Οι οβίδες, ευρύτερα τα όπλα φωσφόρου, είναι εμπρηστικά -  Η χρήση τους είναι απαγορευμένη εναντίον των αμάχων, όχι όμως εναντίον στρατιωτικών στόχων, δυνάμει σύμβασης που υπογράφτηκε το 1980 στη Γενεύη

phosphorus
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν οβίδες φωσφόρου για να βομβαρδίσουν τη μικρή πόλη Μαρίνκα, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν οβίδες φωσφόρου (...) στη Μαρίνκα», πόλη δέκα χιλιάδων κατοίκων προτού αρχίσει, την 24η Φεβρουαρίου, η ρωσική εισβολή, ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντανιέτσκ, ο Πάβελ Κιριλένκο.

«Περίπου δέκα πυρκαγιές (σ.σ. εξαιτίας των οβίδων) περιορίστηκαν και ελέγχθηκαν από το προσωπικό της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», συνέχισε.

Οι οβίδες, ευρύτερα τα όπλα φωσφόρου, είναι εμπρηστικά. Η χρήση τους είναι απαγορευμένη εναντίον των αμάχων, όχι όμως εναντίον στρατιωτικών στόχων, δυνάμει σύμβασης που υπογράφτηκε το 1980 στη Γενεύη.



Κλείσιμο
Η Ρωσία διέψευσε την 25η Μαρτίου ότι έχει διαπραχθεί οποιαδήποτε παραβίαση του διεθνούς δικαίου μολονότι έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από το Κίεβο για τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών αφότου άρχισε η εισβολή.



«Οι πόλεις Γκεοργκίεβκα, Νοβοκαλίνοβο και Οτσερέτινο επίσης βομβαρδίστηκαν», σύμφωνα με τον κ. Κιριλένκο, ο οποίος δεν διευκρίνισε τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν.

«Δεν αναφέρθηκε κανένα θύμα, όμως πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές», κατέληξε.

Εξάλλου ρωσική αεροπορική επιδρομή στο χωριό Σλομπόγιανσκε (βορειοανατολικά) είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια γυναίκα και ο 11χρονος γιος της, ανακοίνωσε από την πλευρά της η υπηρεσία Τύπου και ενημέρωσης της περιφερειακής εισαγγελίας στο Χάρκοβο.



Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν είδαμε κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο στις συνομιλίες» με το Κίεβο, λέει η Μόσχα

H οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θάνατο της 40χρονης στη Μαγνησία - Είχε χάσει αιφνίδια τον αδερφό της

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης