Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρίχνουν βόμβες φωσφόρου οι Ρώσοι, λένε οι Ουκρανοί - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί στο Λουχάνσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρίχνουν βόμβες φωσφόρου οι Ρώσοι, λένε οι Ουκρανοί - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί στο Λουχάνσκ

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Γκαϊντάι του Λουχάνσκ σημείωσε ότι οι Ρώσοι «δεν καταφέρνουν να προελάσουν, και άρχισαν να χρησιμοποιούν βαριά όπλα»

vomves_fwsforou_oukrania_xr
Τουλάχιστον  τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 2 παιδιά, και 6 τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στην περιοχή Ρουμπίζνε, κοντά στο Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σεργκέι Γκαϊντάι.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι «πολύ υψηλότερος» και κατηγόρησε τους Ρώσους ότι κάνουν χρήση βομβών φωσφόρου. «Η ρωσική αεροπορία άρχισε να ρίχνει βόμβες φωσφόρου στο Ρουμπίζνε», σημείωσε.

Κι άλλοι αξιωματούχοι της περιοχής αυτής έχουν κατηγορήσει τους Ρώσους ότι κάνουν χρήση τέτοιων βομβών τις τελευταίες ημέρες. Οι κατηγορίες αυτές δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.
 

Κλείσιμο
«Οι Ρώσοι δυσκολεύονται, δεν καταφέρνουν να προελάσουν, και άρχισαν να χρησιμοποιούν βαριά όπλα», τόνισε ο Γκαϊντάι.

Ρωσικά πλήγματα δέχθηκαν επίσης οι πόλεις Λισιτσάνσκ και Νοβοντρούζεσκ, οι οποίες βρίσκονται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουχάνσκ, σημείωσε επίσης, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
 

Βόμβες φωσφόρου και κοντά στο Κίεβο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ιρπίν, της περιοχής που βρίσκεται πολύ κοντά το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, οι Ρώσοι χρησιμοποιήσαν βόμβες φωσφόρου κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκεί.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση τέτοιου είδους όπλων έχει απαγορευτεί από τη συνθήκη της Γενεύης.
 Σε κρίσιμο σημείο για την Μόσχα βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η στασιμότητα στο πεδίο της μάχης για τον ρωσικό στρατό και η αντίσταση και οι αντεπιθέσεις των Ουκρανών, οδηγούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εγκαταλείψει τα σχέδια για κατοχή της Ουκρανίας και να επικεντρωθεί στις ανατολικές περιοχές του Ντονμπάς στις οποίες και διαμένει μεγάλος αριθμός Ρωσόφωνων.

Συγκεκριμένα, στην συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της εισβολής, η Ρωσία έχει βαλτώσει σε μια σκληρή στρατιωτική εκστρατεία και απωθείται σε ορισμένες περιοχές. Η αργή ρωσική πρόοδος φαίνεται ότι έχει αιφνιδιάσει το Κρεμλίνο και δυτικοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως η Μόσχα έκανε έναν «καταστροφικό λάθος υπολογισμό». Ως εκ τούτου, αναμένεται πως πιθανότατα η Ρωσία θα αλλάξει τη στρατιωτική της τακτική και αντ' αυτού θα εδραιώσει τις προμήθειες και τις υλικοτεχνικές της προσπάθειες στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισαν τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ

Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των μέτρων - Τα επόμενα βήματα

Κόλαση επί γης η Μαριούπολη - Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης