ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων ο «τραπεζίτης του Πούτιν» που χρηματοδοτεί την ερωμένη του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων ο «τραπεζίτης του Πούτιν» που χρηματοδοτεί την ερωμένη του

Ο Γιούρι Κοβάλτσακ που χρηματοδοτεί την επίσημη ερωμένη του Ρώσου προέδρου, Αλίνα Καμπάεβα στο στόχαστρο των ΗΠΑ - Οι Αμερικανοί επιβάλουν κυρώσεις και στη σύζυγο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Τατιάνα Νάβκα

pouton-alina
Στο στόχαστρο των αμερικανικών κυρώσεων βρίσκεται ο στενός κύκλος του Βλάντιμιρ Πούτιν με την «Πρώτη Ερωμένη», Αλίνα Καμπάεβα και τη σύζυγο του εκπροσώπου Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ , Τατιάνα Νάβκα, να συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» της Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει την περιουσία του «προσωπικού τραπεζίτη» του Πούτιν, Γιούρι Κοβάλτσακ , του ανθρώπου που χρυσοπληρώνει την ερωμένη του Ρώσου προέδρου, Αλίνα Καμπάεβα, Χρυσή Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, της συζύγου του εκπροσώπου Τύπου στο Κρεμλίνο, Τατιάνα Νάβκα, και του δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Βέκσελμπεργκ , ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων ενός σούπερ γιοτ, αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η περιουσία του Βέκσελμπεργκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια με τους Αμερικανούς να υποστηρίζουν ότι ο πάμπλουτος Ρώσος έχει «άκρες» σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Με τις κυρώσεις, η Ουάσινγκτον πάγωσε δύο από τα περιουσιακά του στοιχεία, το καθένα κοστίζει 90 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος Airbus τύπου A319 και ένα γιοτ, το Tango, το οποίο καταπλέει κάπου στο Νότιο Ειρηνικό.

Ο γενειοφόρος τραπεζίτης του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Κόβάλτσακ διαθέτει μετοχές στον όμιλο ΜΜΕ, «National Media Group», τον οποίο διευθύνει η αγαπημένη του Πούτιν, Αλίνα Καμπάεβα. Γι΄αυτό και οι Αμερικανοί φρόντισαν να τον συμπεριλάβουν στη λίστα με τις κυρώσεις.

Επιπλέον, πρόσθεσαν στη λίστα διάφορα μέλη της οικογένειας του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τα οποία απολαβάνουν μία χλιδάτη ζωή». Από τους ωφελημένους είναι και η σύζυγος του Πεσκόφ, Τατιάνα Νάβκα, Χρυσή Ολυμπονίκης στις παγοδρομίες , με περιουσία που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Oι ΗΠΑ είχαν ήδη επιβάλει κυρώσεις στον Πεσκόφ, εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου. Χθες, όμως, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος μελών της οικογένειας του που διάγουν πολυτελή βίο ο οποίος δεν συνάδει με τον μισθό του Πεσκόφ και πιθανότατα οι οικονομικές του απολαβές να σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες λόγω των διασυνδέσεών του με το Κρεμλίνο.

Κλείσιμο
Η σύζυγός του, Τατιάνα Νάβκα , έχει περιουσία που εκμεταλλεύεται σε προάστιο της Μόσχας, ένα πολυτελές διαμέρισμα στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας κι ένα άλλο στην Κριμαία , την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πάγωσε επίσης και τα περιουσικά στοιχεία των δύο ενήλικων παιδιών του Πεσκόφ, από τον πρώτο του γάμο: τον Νικολάι Πεσκόφ και την Ελιζαβέτα Ντμιτριγιέβνα Πέσκοβα.  Ο Νικολάι μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπηρετώντας αργότερα στον ρωσικό στρατό και εργάστηκε στο ρωσικό δίκτυο «RT» που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο

Η Λίζα Πεσκόφ «έχει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου επιδεικνύει τον πολυτελή τρόπο ζωής της» και το 2014 είχε υποστηρίξει σημόσια την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία .

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο - Ο Πούτιν βομβαρδίζει πόλεις για να «σπάσει» ο Ζελένσκι

Αγριεύει ο «Φίλιππος» από το μεσημέρι με χιόνια και στην Αττική - Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

«Δεν θα χρησιμοποιούσα την ασθένεια των παιδιών για να φέρω πίσω τον Μάνο, εγώ του είπα να φύγει» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης