Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων» είπε ο Λουκασένκο

Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν σκοπεύουμε να συμμετέχουμε στη στρατιωτική επιχείρηση των Ρώσων» είπε ο Λουκασένκο

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Λευκορώσος ηγέτης για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας με βάση τη χθεσινή συνάντηση - «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας, είπε

lukashenko
Για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής της Λευκορωσίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε την Τρίτη  με τους συνεργάτες του ο Αλεξάντρ Λουκασένκο. «Δεν έχουμε σχέδια να συμμετάσχουμε στη ρωσική επιχείρηση, δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, ενώ δεν τέθηκε ζήτημα από την ηγεσία της Ρωσίας» ανέφερε ο Λευκορώσος πρόεδρος, προσθέτοντας πως η περιφρόνηση της Δύσης για το σύστημα ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, οδήγησε σε κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Η απόλυτη περιφρόνηση του συστήματος ασφαλείας από τη Δύση, η ισοπέδωση του συστήματος ελέγχων και ισορροπιών, που επιτεύχθηκε με δυσκολία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης», ευθύνονται για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το Belta.

Ο Λευκορώσος ηγέτης τόνισε ότι «η υποβάθμιση και η υποτίμηση των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών» οδήγησε σε κλιμάκωση της στρατιωτικοπολιτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, τα συστήματα αεράμυνας έχουν επίσης τεθεί σε επιφυλακή στη Λευκορωσία. «Ο Υπουργός Άμυνας μου ανέφερε ότι ήταν έτοιμος να καλύψει τα δυτικά σύνορα με άλλα πέντε τάγματα», είπε. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Περιμένουμε συνεχώς προκλήσεις από δυτικούς εταίρους. Είτε στην πολιτική, είτε στην οικονομία, είτε στη στρατιωτική σφαίρα», δήλωσε ο Λευκορώσος ηγέτης.

Ο Λουκασένκο μίλησε και για τις χθεσινές διαπραγματεύσεις Ρώσων - Ουκρανών στο Γκόμελ. «Αν σας πούμε πώς οργανώσαμε αυτές τις διαπραγματεύσεις, ήταν ένα ολόκληρο θρίλερ…» παρατήρησε και σημείωσε ότι η συνάντηση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εμπνέει συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

«Οι διαπραγματευτές είναι, απλά, υπέροχοι. Έκαναν περισσότερα από όσα ήταν δυνατόν. Έκαναν έξοχα τη δουλειά τους στο πρώτο στάδιο σε 5 ώρες», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο «τραπέζι» της κυβέρνησης πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των βενζινοπωλών

Αυξάνεται η πίεση στη Ρωσία: Ακόμα και η Ελβετία «έσπασε» την ουδετερότητα για να συνταχθεί με τις δυτικές κυρώσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης