Έτοιμη να γράψει ιστορία η 19χρονη με το μονοκινητήριο που κάνει τον γύρο του κόσμου!

Έτοιμη να γράψει ιστορία η 19χρονη με το μονοκινητήριο που κάνει τον γύρο του κόσμου!

Αύριο ολοκληρώνει την «αποστολή» της έχοντας καταφέρει να περάσει πάνω από πέντε ηπείρους και να επισκεφθεί συνολικά 53 χώρες - Επόμενος στόχος να κατακτήσει το Διάστημα

zara1
Έφτασε η ώρα που η 19χρονη Ζάρα Ράδερφοντ θα καταφέρει να υλοποιήσει το όνειρό της κάνοντας τον γύρο του κόσμου  πιλοτάροντας το μονοκινητήριο αεροσκάφος της. Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ολοκληρώσει τις περιπέτειες της καταρρίπτοντας μάλιστα δύο παγκόσμια ρεκόρ.

Η νεαρή ξεκίνησε με το διθέσιο αεροσκάφος της βάρους μόλις 300 κιλών από το Βέλγιο στις 18 Αυγούστου και μέχρι αύριο θα έχει καταφέρει να περάσει πάνω από πέντε ηπείρους και 52 χώρες.



Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε Αγγλία, Ισλανδία, Καναδά, ΗΠΑ, Αλάσκα, Ρωσία, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Γερμανία και αλλού και θα επιστρέψει αύριο στην βάση της στο Βέλγιο.

Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιανουαρίου η 19χρονη είχε επισκεφθεί και την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη. Για την υποδοχή της μερίμνησε ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας ο οποίος της προσέφερε λουλούδια και τη συνεχάρη για την προσπάθειά της.

bel
belg


Όπως αποκάλυψε η ίδια η Ράδερφορντ, ο επόμενος στόχος της είναι να κατακτήσει τον... κόσμο του Διαστήματος.

zara


Ειδήσεις σήμερα:

Απέλαση του Τζόκοβις αποφάσισε ομόφωνα το Δικαστήριο της Μελβούρνης

Κορωνοϊός: Λήγει σήμερα το βράδυ η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Μου είχαν κλέψει το κινητό» λέει ένας εμπλεκόμενος που είχε κάνει ανάρτηση για το συμβάν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης