Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν ανοίξουμε τα σύνορα μας στους μετανάστες, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

Νέες απειλές Ερντογάν: «Αν ανοίξουμε τα σύνορα μας στους μετανάστες, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

 «Οι Έλληνες καταδικάζουν στον θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους», οι απίστευτοι ισχυρισμοί Ερντογάν -  Το σχόλιο του Τούρκου προέδρου για την εγκατάσταση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη

erdogan-0
Φανερή είναι η αμηχανία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ και ενώ η δημοτικότητά του βρίσκεται σε κατρακύλα, με την οικονομία της χώρας του να είναι, την ίδια στιγμή, σε περιδίνηση.  Ο εκνευρισμός του Τούρκου προέδρου από τις τελευταίες εξελίξεις αποτυπώνεται στο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων και απειλών στο οποίο έχει επιδοθεί αυτό το διάστημα. Αυτήν την φορά λέει ότι οι Έλληνες «καταδικάζουν στον θάνατο τους πρόσφυγες, τρυπώντας τις φουσκωτές βάρκες τους».

Επιτέθηκε, μάλιστα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα για το μεταναστευτικό.

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα» δήλωσε, ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος απειλώντας ευθέως την Αθήνα.
«Είναι αχαριστία να λέει  πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο. Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.»

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan, Amerika'nın bir üssü durumuna gelmiştir


Κλείσιμο
Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται σε μια στιγμή που η πίεση είναι τεράστια στα σύνορα Πολωνίας- Λευκορωσίας, με τον «τουρκικό δάκτυλο» να διαφαίνεται ξεκάθαρα πίσω από τη νέα απόπειρα εργαλειοποίησης του προσφυγικού - μεταναστευτικού, με δεκάδες πτήσεις να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία προς τη Λευκορωσία. Γι' αυτές τις πτήσεις οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν επισημάνει ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των τρίτων χωρών που παρακολουθούνται για πιθανή μεταφορά μεταναστών. 

Για την Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα, με αιχμή την έναρξη των εργασιών υποστήριξης και εγκατάστασης μιας δύναμης περίπου 400 ανδρών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, ο Ερντογάν διεμήνυσε με ειρωνεία ότι η Ελλάδα «έχει μετατραπεί σε αμερικανική στρατιωτική βάση».


Απάντηση στο νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Οικονόμου.

Για τους εξοπλισμούς 
Νωρίτερα σε εμπρηστικές δηλώσεις προέβη και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας: «Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας. Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν. Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού».

«Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα.  Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Το φαινόμενο Χρήστος Κυριαζής που γύρισε την πλάτη στο χρήμα και τη δημοσιότητα

Ο Jason Momoa «κομμάτια» σε πάρτι: Πάταγε τα παπούτσια του και έβγαζε σε όλους τη γλώσσα

Τα μηνύματα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά την πρόκληση της Ολλανδής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης