Απάντηση Οικονόμου σε Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε θα απαντάμε με αποφασιστικότητα

Απάντηση Οικονόμου σε Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε θα απαντάμε με αποφασιστικότητα

Η Ελλάδα «θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης»

goikonomoy
Απάντηση στο νέο παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της χώρας μας και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι λέει ψέματα για το μεταναστευτικό, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μηδενική ανοχή στην εργαλειοποίησης του προσφυγικού εκ νέου από την Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.



Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα κρεσέντο παραληρηματικών δηλώσεων απείλησε ευθέως την Ελλάδα ότι θα ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες. 

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο», είπε και επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: « «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».


Ειδήσεις σήμερα:

Το φαινόμενο Χρήστος Κυριαζής που γύρισε την πλάτη στο χρήμα και τη δημοσιότητα

Ο Jason Momoa «κομμάτια» σε πάρτι: Πάταγε τα παπούτσια του και έβγαζε σε όλους τη γλώσσα

Τα μηνύματα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό μετά την πρόκληση της Ολλανδής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης