Τουρκία: «Μούδιασμα» στα πρώτα δημοσιεύματα για την αγορά φρεγατών Belh@rra

Τουρκία: «Μούδιασμα» στα πρώτα δημοσιεύματα για την αγορά φρεγατών Belh@rra

Αναφορές στη συμφωνία και στις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν, χωρίς να λείπουν ειρωνικά σχόλια κατά της χώρας μαςΑναφορές στη συμφωνία και στις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν, χωρίς να λείπουν ειρωνικά σχόλια κατά της χώρας μας

tourkia_sxolia_typos
«Μουδιασμένα» προβάλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την είδηση της υπογραφής του αμυντικού συμφώνου Ελλάδας - Γαλλίας, που αλλάζει τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στα πρώτα δημοσιεύματα, στον ηλεκτρονικό τύπο, παρουσιάζονται τα όσα προβλέπει η συμφωνία καθώς και οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές, πως η συμφωνία στρέφεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, κατά της Τουρκίας ή ειρωνικά σχόλια πως η Αθήνα παρέδωσε την άμυνα της χώρας στο Παρίσι.

Τις επόμενες ώρες, και εφόσον «αποκρυπτογραφηθεί» πλήρως από την Άγκυρα η ελληνογαλλική συμφωνία και τα όσα σημαίνει για το νέο-οθωμανικό αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένονται φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αρθρογράφοι και αναλυτές να… «πιάσουν» δουλειά, θυμίζοντας ημέρες καλοκαιριού του 2020 με το Οruc Reis στο Καστελόριζο.

Για «κοινή στρατιωτική δράση» Γαλλίας και Ελλάδας, κάνει λόγο η Akit, σχολιάζοντας πως Παρίσι και Αθήνα προχώρησαν στη συμφωνία αυτή, επειδή «δεν ένιωθαν καλά με τη νόμιμη παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο».

«Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία» σχολιάζει η Takvim παρουσιάζοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Μακρόν.

«Υπογράφηκε αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» γράφει η Gundem, σημειώνοντας πως προβλέπεται «αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα».

Τη δήλωση του Μακρόν πως «η Ελλάδα θα αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη και φρεγάτες από τη Γαλλία» επισημαίνει η εφημερίδα Ahval, ενώ η Yeni Çağ σχολιάζει πως «η Ελλάδα που έρχεται το τελευταίο διάστημα σ’ αντιπαράθεση με την Τουρκία, αγόρασε φρεγάτες από την Γαλλία».

Κλείσιμο
«Αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak, που επισημαίνει τη δήλωση Μακρόν πως «η Γαλλία πολέμησε στο παρελθόν για την ελληνική ανεξαρτησία και θα συνεχίσει να το πράττει».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης - Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάστασή του

Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία από την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης