Κορωνοϊός - Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Κορωνοϊός - Pfizer: Στον FDA τα δεδομένα για τη δοκιμή του εμβολίου σε παιδιά 5-12 ετών

Στη δοκιμή φάσης 2/3 συμμετείχαν 2.268 που τους χορηγήθηκαν δυο δόσεις των 10 mg η καθεμία - Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα με τη χορήγηση μεγαλύτερων δόσεων σε άτομα 16-25 ετών 

paidiatroi_emvolio_paidia_xr
Τα δεδομένα από τις δοκιμές Φάσης 2/3 του εμβολίου τους κατά της Covid σε παιδιά ηλικίας από 5 ως 12 ετών, υπέβαλαν οι Pfizer και BioNTech στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), στο πλαίσιο της ανασκόπησης για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου.

Στη δοκιμή, η οποία περιελάμβανε 2.268 συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 12 ετών, το εμβόλιο έδειξε καλά δεδομένα ασφάλειας και προκάλεσε ισχυρά εξουδετερωτικά αντισώματα, με τη χρησιμοποίηση ενός σχήματος δύο δόσεων των 10 mg.



Αυτά τα αποτελέσματα -τα πρώτα από μια δοκιμή οποιουδήποτε εμβολίου κατά της Covid-19 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα - ήταν συγκρίσιμα με τα καταγεγραμμένα σε προηγούμενη μελέτη των Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 16 έως 25 ετών, τα οποία ανοσοποιήθηκαν με δόσεις των 30 mg. 

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσει επίσημη υποβολή στον FDA με την αίτηση Εξουσιοδότησης Επείγουσας Χρήσης (EUA) σε παιδιά αυτών των ηλικιών. Προβλέπονται, επίσης, ανάλογες υποβολές στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές.

Κλείσιμο
Δεδομένα για τις δοκιμές του εμβολίου στις άλλες δύο ηλικιακές ομάδες - παιδιά 2 έως 5 ετών και παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών - αναμένονται μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Φορολοταρία: Σήμερα η 56η κλήρωση για συναλλαγές Αυγούστου

Ανησυχία για ταυτόχρονη εξάπλωση γρίπης και κορωνοϊού - Η αντοχή του ΕΣΥ

Γεωργιάδης: Θα έπρεπε να διερευνήσουμε δικαστικά πολλά θέματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ