«Sonic Bloom»: Το... ανθισμένο λουλούδι, που συνδέει τον κόσμο με τους ήχους του Λονδίνου - Βίντεο και φωτογραφίες

«Sonic Bloom»: Το... ανθισμένο λουλούδι, που συνδέει τον κόσμο με τους ήχους του Λονδίνου - Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκειται για μία εγκατάσταση σωλήνων στους κήπους Brown Hart Gardens - «Η τέχνη και το ντιζάιν μπορούν να αλλάξουν πόλεις, χώρους, μυαλά», υποστηρίζει ο δημιουργός του έργου

kallitexnis
Τη διαδραστική εγκατάσταση «Sonic Bloom», ένα σύμπλεγμα όλο χρώμα σωλήνων ομιλίας σε σχήμα κέρατος μέσα από τους οποίους μπορούν να επικοινωνούν οι περαστικοί, δημιούργησε ο καλλιτέχνης ήχου και ντιζάινερ Yuri Suzuki. Η εγκατάσταση εγκαινιάστηκε πριν λίγο καιρό στους κήπους Brown Hart Gardens στο βόρειο Mayfair, κοντά στην αγορά της Oxford Street και θα παραμείνει εκεί έως τον Αύγουστο του 2022.

Το «Ηχητικό Άνθος» είναι ένα πλέγμα κόκκινων, κίτρινων και μπλε κεράτων τα οποία είναι διατεταγμένα ως ανθισμένο λουλούδι· κάθε ένα από αυτά είναι ένας σωλήνας ομιλίας και ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί μέσω των διασυνδεδεμένων σωλήνων των κεράτων και να ακούει τους ήχους που οι σωλήνες συλλαμβάνουν και ενισχύουν. Κάποια από τα κέρατα είναι στραμμένα προς τα πάνω για να συλλαμβάνουν τους ήχους της πόλης.

"Sonic Bloom", the new installation by Yuri Suzuki arrives in London


Ο ίδιος ο Suzuki -μέλος του γραφείου στο Λονδίνο του στούντιο ντιζάιν Pentagram- εξήγησε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε βασικά χρώματα για την εγκατάσταση, διευκρινίζοντας ότι αυτά είναι τα αγαπημένα του χρώματα. «Διάλεξα βασικά χρώματα επειδή είμαι δυσλεξικός και αυτά βοηθούν στην ανάγνωση. Με αυτές τις σαφείς διακρίσεις, ο κόσμος μπορεί εύκολα να εντοπίζει τη διαδρομή του ήχου. Επιπλέον, τα βασικά χρώματα ταιριάζουν πολύ καλά σε κάθε τοπίο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης.


Τόνισε επίσης ότι βασικό χαρακτηριστικό της εγκατάστασης είναι η ενσωμάτωση πάγκων και η διάταξη των κεράτων σε διαφορετικά επίπεδα ώστε να εξασφαλίζεται πως όλες οι ηλικίες προσκαλούνται για διάδραση με το γλυπτό: «Προσωπικά, θεωρώ ότι το να βρίσκεται απλά και μόνον ένα άγαλμα σε δημόσιους χώρους δεν δίνει αρκετή λειτουργία στην κοινότητα. Αν ο κόσμος το χρησιμοποιεί ενεργά, τότε έχει νόημα η δημόσια τέχνη».

Κλείσιμο


Την επιμέλεια της εγκατάστασης είχε η Alter-Projects, την οποία ίδρυσε το 2015 η Anne-Laure Pingreoun. Η οποία εξήγησε ότι το μήνυμα της εγκατάστασης, η οποία σχεδιάστηκε πριν την πανδημία, ενισχύθηκε μετά τα lockdown: «Πιστεύουμε βαθιά ότι η τέχνη και το ντιζάιν μπορεί να αλλάξει πόλεις, χώρους και παρομοίως, μυαλά. Σήμερα, ειδικά μετά την COVID είναι πιο σημαντικό παρά ποτέ να γεμίσουν οι πόλεις με τέχνη, καθώς ο πολιτισμός είναι ισχυρό εργαλείο για αναζωογόνηση περιοχών και εμπορίου».



Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Το σχέδιο της επιτροπής

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι

ΗΠΑ-Κίνα: «Άκυρο» στον Μπάιντεν από τον Σι Τζινπίνγκ για δια ζώσης σύνοδο κορυφής - Διαψεύδει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης