Αντόνιο Λόπεζ: Έκανε «ατελιέ» την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αντόνιο Λόπεζ: Έκανε «ατελιέ» την πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια του εμβληματικού ζωγράφου να απεικονίσει στον καμβά την κεντρική πλατεία της ισπανικής πρωτεύουσας

075_lucas-notitle210819_npPJx
Oι κάτοικοι της Μαδρίτης μπόρεσαν πρόσφατα να παρακολουθήσουν έναν από τους σπουδαιότερους εν ζωή καλλιτέχνες της Ισπανίας να στήνει το ατελιέ του κάτω από τον λαμπερό ήλιο στην περίφημη πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ.

Καθημερινά από τις 6.30 μ.μ. έως 9 μ.μ. από τις αρχές Ιουλίου, ο 85χρονος ζωγράφος και γλύπτης Antonio Lopez τοποθετεί το μεγάλο καβαλέτο και τον καμβά του και άρχισε να αναμειγνύει τα χρώματα του με ένα πλήθος φίλων της τέχνης και περαστικών να συγκεντρώνεται γύρω του.



Το να βλέπουν ένα τόσο διάσημο πρόσωπο να δημιουργεί έργα τέχνης ανάμεσα στα τουριστικά καταστήματα και πάγκους πλανόδιων πωλητών στην Πουέρτα ντελ Σολ ενθουσιάζει πολλούς ντόπιους.

Ο Lopez, οι πίνακες του οποίου φιλοξενούνται στις μόνιμες συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο, είναι γνωστός για τις ρεαλιστικές απεικονίσεις καθημερινών θεμάτων, από σκηνές της πόλης έως πορτρέτα.

Κλείσιμο


Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ζωγραφός προσπαθεί να ζωγραφίσει την εμβληματική πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας. «Η Πουέρτα ντελ Σολ είναι μια πολύ παλιά ιδέα μου και αυτή είναι η τρίτη μου προσπάθεια» είπε ο Lopez στο Reuters.

Η πρώτη απόπειρα έγινε πριν από 20 χρόνια. Μία δεύτερη προσπάθεια συνέπεσε με έργα στο κέντρο της πόλης και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ιδέα. Τώρα αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχίσει το έργο που άρχισε το 2010.



Ο Antonio Lopez είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους καλλιτέχνες στην ιστορία της ισπανικής τέχνης.

Αναδρομικές εκθέσεις με έργα του φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης και στο Μουσείο Thyssen-Bornemisza στη Μαδρίτη και ο πίνακάς του Madrid desde Tores Blancas πωλήθηκε το 2008 σε τιμή ρεκόρ 1,7 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία του Christie's στο Λονδίνο.

Ειδήσεις σήμερα

Αφγανιστάν - Κοινή γραμμή Μητσοτάκη και Ερντογάν: Φράχτες και διπλωματία κατά μιας νέας προσφυγικής κρίσης

Καιρός: Αλλάζει προσωρινά το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Σινσινάτι Όπεν: Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του με 2-1 σετ επί του Αλιασίμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης