Γερμανία: Τα γέλια του Λάσετ βγήκαν... ξινά - Αρνητική δημοσκοπική εικόνα για τον υποψήφιο της Χριστιανικής Ένωσης

Γερμανία: Τα γέλια του Λάσετ βγήκαν... ξινά - Αρνητική δημοσκοπική εικόνα για τον υποψήφιο της Χριστιανικής Ένωσης

 Χάνει 6 μονάδες και πέφτει για πρώτη φορά στην τρίτη θέση με το 17%, πίσω από την υποψήφια των Πρασίνων, την Αναλένα Μπέρμποκ

Armin_Laschet
Ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία, ο Άρμιν Λάσετ, φαίνεται ότι υφίσταται ήδη τις συνέπειες των χειρισμών του μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, όπως και το περιστατικό όπου συνελήφθη να γελάει ενώ ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL/ntv, στην (υποθετική) ερώτηση για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, ο κ. Λάσετ χάνει 6 μονάδες και πέφτει για πρώτη φορά στην τρίτη θέση με το 17%, πίσω από την υποψήφια των Πρασίνων, την Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία συγκεντρώνει την προτίμηση του 19% των ερωτηθέντων, και τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος λαμβάνει το 17%. Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Forsa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, ο κ. Λάσετ χαρακτηρίζεται «συμπαθής» μόλις από το 17% των ερωτηθέντων, ενώ ανάλογη κρίση για την κυρία Μπέρμποκ και τον κ. Σολτς εκφράζει το 33%. «Ικανό και αποφασιστικό» τον θεωρεί μόνο το 13%, έναντι 29% για τον κ. Σολτς και 27% για την κυρία Μπέρμποκ. Η μόνη κατηγορία στην οποία ο Άρμιν Λάσετ κερδίζει τους αντιπάλους του είναι αυτή του «πολιτικού που βρίσκεται κοντά στους πολίτες»: συγκεντρώνει 31%, ενώ ο υποψήφιος του SPD το 23% και η υποψήφια των Πρασίνων το 22%.

Ενδεικτικό πάντως του πόσο επηρέασαν τους Γερμανούς οι πρόσφατες καταστροφές είναι το γεγονός ότι στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, η κακοκαιρία βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή, ενώ η πανδημία πέφτει στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2020. Ακολουθούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές και το κλίμα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Η πειθώ το μεγαλύτερο όπλο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας - Με φειδώ οι περιορισμοί

Φιλιππίδης: Καταιγισμός στο Twitter για την προφυλάκισή του - «Επίδαυρος οι φυλακές της Τρίπολης»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πέντε περιφέρειες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης