Βρετανία: «Πράσινο φως» στις κρουαζιέρες από τον Αύγουστο

Βρετανία: «Πράσινο φως» στις κρουαζιέρες από τον Αύγουστο

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Mεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι οι διεθνείς κρουαζιέρες θα αρχίσουν εκ νέου από τις 2 Αυγούστου

kor
Το «πράσινο φως» στις κρουαζιέρες από τον επόμενο μήνα έδωσαν οι υπουργοί στη Βρετανία.

Από τον επόμενο μήνα οι Βρετανοί θα μπορούν να επιβιβάζονται ξανά σε κρουαζιερόπλοια που ταξιδεύουν ή επιστρέφουν από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Mεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι οι κρουαζιέρες θα αρχίσουν εκ νέου από τις 2 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια έχουν συσχετιστεί στο παρελθόν με περιπτώσεις πολλαπλών κρουσμάτων COVID ήδη από τις αρχές της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 2 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Μεγάλη Βρετανία. Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αλλαγή ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα εμβόλια που γίνονται δεκτά σε Ε.Ε. και ΗΠΑ. Πάντως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους καθώς και ένα τεστ PCR τη δεύτερη μέρα που θα έχουν φτάσει στη Γηραιά Αλβιόνα.

Ειδήσεις σήμερα

Πέτρος Φιλιππίδης: Πέρασε το κατώφλι των φυλακών της Τρίπολης

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο Σούλι - Δείτε βίντεο

Ζάκυνθος: Παρ' ολίγον σύρραξη σε πανηγύρι - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια γιατί ο ιερέας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης