Τουρκία: Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη εναντίον του Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Διαδηλώσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη εναντίον του Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Φώναξαν συνθήματα όπως «τούρκοι στρατιώτες στη Γάζα», ή «κάτω το Ισραήλ, κάτω η Αμερική» - Με ηγέτες στη Μέση Ανατολή επικοινώνησε ο Ερντογάν για να συζητηθεί η κλιμάκωση της βίας

turkey_israel_palestine
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για να διαδηλώσουν εναντίον των ισραηλινών ενεργειών κατά των Παλαιστινίων χθες Δευτέρα, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με ηγέτες στη Μέση Ανατολή για να συζητηθεί η κλιμάκωση της βίας.

Παρά το lockdown για την αποτροπή των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους Σύροι και Παλαιστίνιοι, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, φώναξαν συνθήματα όπως «τούρκοι στρατιώτες στη Γάζα», ή «κάτω το Ισραήλ, κάτω η Αμερική».






Κλείσιμο


Ο πρόεδρος της Τουρκίας επικοινώνησε με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Ναουάφ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζήτησε το θέμα με τους ομολόγους του σε Ιράν, Αλγερία, Πακιστάν και Ρωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του, ο κ. Ερντογάν είπε στον βασιλιά της Ιορδανίας ότι οι «απάνθρωπες» επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στρέφονται εναντίον όλων των μουσουλμάνων και πρόσθεσε πως η Τουρκία και η Ιορδανία πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν.



Ειδήσεις σήμερα 

Ιερουσαλήμ - Χαμάς σε Ισραήλ: «Αποσυρθείτε ως τις 6μμ από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διαφορετικά θα απαντήσουμε» 

Μένιος Φουρθιώτης: «Είμαι αθώος και είμαι πάντα στη διάθεση της Δικαιοσύνης» είπε στην απολογία του 

Survivor: Οι πανηγυρισμοί που έβαλαν… φωτιές και στον τάκο ο Κόρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης