ΗΠΑ: Σχεδόν 11,6 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν την ομιλία Μπάιντεν στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Σχεδόν 11,6 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν την ομιλία Μπάιντεν στο Κογκρέσο

Μεγάλο ενδιαφέρον του αμερικανικού λαού για την πρώτη ομιλία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ ενώπιον του Κογκρέσου

biden
Την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο το βράδυ της Τετάρτης παρακολούθησαν σχεδόν 11,6 εκατομμύρια τηλεθεατές στα τέσσερα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρίας Nielsen, τα οποία επικαλείται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Deadline Hollywood. Τα πρώτα αυτά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν όσους παρακολούθησαν την ομιλία σε καλωδιακά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN επτά στους δέκα Αμερικανούς είναι πιο αισιόδοξοι μετά την ομιλία του Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με την έρευνα του SSRS πάνω από τους μισούς (51%) που παρακολούθησαν την ομιλία του αντέδρασαν πολύ θετικά στα όσα είπε ενώ, το 71% των ερωτηθέντων αισθάνθηκε πιο αισιόδοξο για την πορεία της χώρας. Οι δηλώσεις του 46ου Αμερικανού προέδρου ότι «oι ΗΠΑ έχουν μπει ξανά σε κίνηση» κι ότι «η Αμερική πάει ξανά μπροστά», άγγιξαν- όπως φαίνεται -τις ευαίσθητες χορδές των συμπολιτών του.

Στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου, ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά ότι «πριν από εκατό ημέρες, το σπίτι μας, η Αμερική, ήταν στις φλόγες», όμως τώρα είναι εκ νέου «έτοιμη να απογειωθεί» χάρη στα σχέδια στήριξης της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν αφότου ανέλαβε την προεδρία. Για το 73% των Αμερικανών, το πολιτικό μανιφέστο του Τζο Μπάιντεν θα οδηγήσει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση - μόνο το 27% το βρίσκει αναποτελεσματικό.

Περισσότεροι από 8 στους 10 (86%) δήλωσαν ότι οι προτάσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού είναι θετικές ενώ το 74% θεωρεί σωστή την στρατηγική του απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις. Περίπου 7 στα 10 δήλωσαν ότι οι πολιτικές του Μπάιντεν
για την οικονομία (72%), τους νόμους για την οπλοκατοχή (70%) και τους φόρους (70%) αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το αντίστοιχο ποσοστό για το μεταναστευτικό ανέρχεται στο 65%. Συνολικά, το 68% των ερωτηθέντων υπογράμμισε ότι ο Μπάιντεν έχει θέσει τις σωστές προτεραιότητες ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ το 32% πιστεύει ότι δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή στα πιο σημαντικά προβλήματα.

Τέλος, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) υποστήριξαν ότι οι προτάσεις που περιέγραψε στην ομιλία του ήταν σωστές από ιδεολογικής άποψης, το 31% της θεώρησε πολύ φιλελεύθερες ενώ το 5% ότι δεν ήταν αρκετά φιλελεύθερες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης