Γαλλία: Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους για τη δολοφονία Γαλλοεβραίας μητέρας τριών παιδιών το 2017

Γαλλία: Χιλιάδες κόσμος στους δρόμους για τη δολοφονία Γαλλοεβραίας μητέρας τριών παιδιών το 2017

Η 65χρονη Σαρά Χαλιμί, δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά της στη γαλλική πρωτεύουσα από έναν 27χρονο με καταγωγή από το Μάλι - Ο δράστης δεν καταδικάστηκε σε πρώτη φάση, καθώς  κρίθηκε ότι είχε το ακαταλόγιστο - Έντονες αντιδράσεις για τις δικαστικές αποφάσεις, ακόμα και από τον Μακρόν

gallia_sarah
Περίπου 26 χιλιάδες Γάλλοι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της χώρας, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία της Γαλλοεβραίας Σαρά Χαλιμί, στο Παρίσι το 2017.

Αλλά και στο Τελ Αβίβ, 500 Ισραηλινοί διαδήλωσαν χθες έξω από τη γαλλική πρεσβεία για την αδικοχαμένη Χαλιμί που δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά της στη γαλλική πρωτεύουσα από έναν νεαρό που ήταν «φτιαγμένος» με κάνναβη.

Στο Παρίσι διαδήλωσαν πάνω από 20 χιλιάδες και περίπου 6.500 σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Affaire Sarah Halimi : un rassemblement prévu à Paris pour réclamer «justice»


Η Γαλλοεβραία γιατρός και νηπιαγωγός, Σαρά Χαλιμί, δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά της στη γαλλική πρωτεύουσα, τον Απρίλιο του 2017.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο δολοφόνος της 65χρονης μητέρας τριών παιδιών, ο 27χρονος Κομπιλί Τραορέ με καταγωγή από το Μάλι, αφού την ξυλοφόρτωσε, την πέταξε από το μπαλκόνι, φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «Σκότωσα τον σατανά».

Israel: Hundreds protest decision not to prosecute Sarah Halimi's killer outside French embassy


Κλείσιμο
Αν και ο Τραορέ είχε παραδεχθεί ότι τη σκότωσε επειδή ήταν Εβραία, το γαλλικό δικαστήριο δέχθηκε το 2019 το ακατολόγιστο της πράξης του, καθώς είχε καπνίσει μεγάλη ποσότητα κάναβης. Ωστόσο, στις 14 Απριλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της οικογένειας της Χαμιλί.

parisi_salimi


Η συγκίνηση που προκάλεσε η υπόθεση της αδικοχαμένης Χαλιμί και οι αντιδράσεις στις δικαστικές αποφάσεις υπήρξαν έντονες, τόσο στους κόλπους των Εβραίων όσο και σε όλους όσοι τάσσονται κατά του ρατσισμού.

Σε μια σπάνια παρέμβασή του σε δικαστική απόφαση, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι το γαλλικό σύστημα μπορεί μεν να μη δικάζει άρρωστους ανθρώπους, αλλά «η απόφαση να πάρει κάποιος ναρκωτικά και να «παλαβώσει» δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να οδηγεί σε αποφυγή του ποινικού καταλογισμού».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι «επιθυμεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να παρουσιάσει αλλαγή στον νόμο το συντομότερο δυνατό».


Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός σκόρπισε τον τρόμο σε πλατεία στα Τίρανα - Τον σταμάτησε άνδρας που πήδηξε μέσα από το παράθυρο!

Προκλητικά «κορωνοπάρτι» στην Πάτρα: «Ανοίξτε τον ήχο για τα δελτία ειδήσεων!»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης