Έχασε τον αρραβωνιαστικό της σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και ερωτεύτηκε επιζώντα του Μπατακλάν

Έχασε τον αρραβωνιαστικό της σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και ερωτεύτηκε επιζώντα του Μπατακλάν

H  ζωή τα έφερε έτσι ώστε οι δυο τους να γνωριστούν και να ερωτευτούν με την πρώτη ματιά

xavier-thomas
Η Christine Delcros και ο Sebastien Besatti έζησαν μπροστά στα μάτια τους τη φρίκη δύο διαφορετικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Η Christine στο Λονδίνο και ο Sebastien στο Παρίσι είδαν ανθρώπους να χάνονται μέσα σε μια στιγμή. Όμως και στην περιπτώσή τους ταιριάζει γάντι η παροιμία «δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει». Και αυτό διότι η ζωή τα έφερε έτσι ώστε οι δυο τους να γνωριστούν και να ερωτετούν με την πρώτη ματιά. 

«Γνωρίζουμε ότι το 2020 υπήρξε μια φρικτή χρονιά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά για εμάς ήταν μια αναγέννηση. Μια στιγμή για να ζήσεις ξανά. Φαίνεται τρελό που βρήκαμε την ευτυχία από τόσο σκοτεινές στιγμές», δήλωσε ο Bessatti στον «Guardian» και την Kim Willsher. Η Delcros συμφώνησε λέγοντας πως «νόμιζα ότι η καρδιά μου ήταν σπασμένη για πάντα, ότι η ερωτική μου ζωή τελείωσε. Τότε γνώρισα τον Sebastien».

Πώς επέζησαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Η ζωή της 48χρονης Christine άλλαξε τον Ιούνιο του 2017 όταν βρέθηκε με τον 45χρονο αρραβωνιαστικό της Xavier Thomas στο Λονδίνο για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο. Το ζευγάρι περπατούσε αμέριμνο στη γέφυρα του Λονδίνου και κατευθυνόταν στον ουρανοξύστη Shard όπου θα απολάμβανε ένα κοκτέιλ με θέα στον ορίζοντα του Λονδίνου. Ο χρόνος σταμάτησε στις 21:30.

Τότε έπεσε πάνω τους ένας τζιχαντιστής που οδηγούσε ένα φορτηγό. Ο  Xavier Thomas έπεσε στα νερά του Τάμεση και το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε τρεις μέρες μετά. Η 48χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στη λεκάνη, τα πόδια και την πλάτη. Μάλιστα για να περπατήσει ξανά χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και η αποκατάστασή της κράτησε αρκετούς μήνες.

«Ο Xavier είχε κάνει κράτηση για τραπέζι όπου θα έχουμε υπέροχη θέα. Πάντα σκεφτόταν αυτά τα πράγματα. Αλλά είχα άσχημα συναισθήματα, προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συνέβαινε», τόνισε μεταξύ άλλων. 

«Ήταν μια υπέροχη μέρα, αλλά σκεφτόμουν ότι κάτι θα συνέβαινε. Τότε υπήρξε μια σουρεαλιστική στιγμή, βλέπαμε τα φώτα ενός φορτηγού να έρχεται κατά μήκος του πεζοδρομίου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ χτυπώντας ανθρώπους. Είπα στον εαυτό μου, αυτό είναι. Έτσι πεθαίνει κάποιος», επεσήμανε ακόμη.

Μάλιστα σε έρευνα που έγινε το 2019 η Christine είχε δηλώσει ότι ακόμα ήταν «τρελά ερωτευμένη» με τον αδικοχαμένο αρραβωνιαστικό της. Πλέον θεωρεί ότι ο Thomas είναι ο «φύλακας άγγελός» της.
Christine_Delcros
Στον αντίποδα ο 39χρονος Sebastien επέζησε από το τρομοκρατικό χτύπημα του Μπατακλάν όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωπο και τραυματίστηκαν πάνω από 400.  Ο Μπεσατί είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως δημοσιογράφος σε τοπική εφημερίδα στη Μασσαλία, όταν ταξίδεψε στο Παρίσι για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Eagles of Death Metal με τον καλύτερο φίλο του, τον Jean-François. Αποφασισμένοι να μην χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη συναυλία, είχαν αποφύγει το μπαρ και στάθηκαν στο επίκεντρο της σκηνής, όταν τρεις ένοπλοι οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν στο Μπατακλάν.  

«Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί προς το πλήθος το συγκρότημα έπαιζε το τραγούδι Kiss the Devil. Οι άνθρωποι έπεσαν σαν ντόμινο. Ένιωσα μια σφαίρα να περνάει το κεφάλι μου. Υπήρχαν άνθρωποι που πέθαιναν γύρω μου. Έβλεπα ανθρώπινα σώματα σε όλο το έδαφος. Τότε σκέφτηκα: αν μείνω εδώ θα με πυροβολήσουν», πρόσθεσε.

Τότε χωρίς να το σκεφτεί έτρεξε και κρύφτηκε πίσω από μία κουρτίνα. Μη μπορώντας να βρει την έξοδο κινδύνου έτρεξε στο μπαλκόνι που βρισκόταν στο επάνω όροφο.  «Σκαρφάλωσα έξω από ένα παράθυρο, αλλά ήταν πολύ ψηλό για να πέσω και έτσι επέστρεψα μέσα. Τότε παρατήρησα μια γυναίκα να κρέμεται από ένα παράθυρο. Φώναζε: «Βοήθεια, βοήθεια, είμαι έγκυος. Κάποιος να με πιάσει. Τα δάχτυλά της γλίστρησαν και ήταν έτοιμη να πέσει, έτσι κατάφερα και την τράβηξα μέσα», είπε.
 
Ο Besatti κρατήθηκε όμηρος και παρακολούθησε τους τζιχαντιστές να πυροβολούν κατά πάντων.  Αμέσως μετά εισέβαλλε η αστυνομία και τους εξουδετέρωσε.  «Στη συνέχεια, όλοι με αντιμετώπισαν ήρωα για τη διάσωση της εγκύου, αλλά έκανα μόνο ό, τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε», υποστήριξε.
bataclan
Όταν το σύμπαν συνωμότησε για να συναντηθούν οι ζωές τους

Τόσο ο ίδιος όσο και Christine προσπάθησαν να συνεχίζουν τις ζωές τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αρχικά η πρώτη τους επαφή ήταν στο διαδίκτυο όπου και αντάλλαξαν μηνύματα στην ομάδα επιζώντων Life for Paris. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2019 ο 39χρονος κάλεσε την γυναίκα στο χιονοδρομικό θέρετρο Alpine Les Deux Alpes, όπου εργαζόταν σε ένα μπαρ. Η Christine δέχθηκε την πρόσκλήση. Ο έρωτάς τους ήταν με την πρώτη ματιά.

«Ήταν τρελός. Δεν το είπα σε κανέναν. Ήταν σαν να είχα χάσει το μυαλό μου. Αλλά όταν μπήκα στο μπαρ όπου δούλευε, ήταν σαν ένα ξόρκι. Με γοήτευσε. Με κράτησε στην αγκαλιά του και δεν μπορούσα να κινηθώ», είπε φέρνοντας στο μυαλό της τις πρώτες στιγμές που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο.  

«Δεν μπορούσα να τραβήξω τα μάτια μου από πάνω της. Η ζωή μου άλλαξε σε μια στιγμή. Ήταν σαν να ξεκίνησε ξανά. Μου είπε ότι ένιωθε πως η καρδιά της δεν θα μπορούσε να αγαπήσει ξανά γιατί αυτό που είχε συμβεί ήταν τόσο βάναυσο, αλλά ήταν μια αναγέννηση και για τους δύο», τόνισε από την πλευρά του ο Sebastien.

 «Λίγες μέρες πριν συναντηθούμε στο διαδίκτυο, ζήτησα από τον Xavier ένα θαύμα και μου έστειλε τον Sebastien σαν σωτήρα. Νιώθω ότι ο Xavier είναι πάντα μαζί μου, με φροντίζει», ανέφερε ακόμη η Christine.  «Ξέρω ότι ο Xavier είναι αναντικατάστατος για την Christine και μιλά σαν να είναι ακόμα ζωντανός, αλλά δεν μπορώ να ζηλέψω κάποιον που δεν είναι πια εδώ για να την αγαπήσει», τόνισε στη συνέχεια ο 39χρονος.

«Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι τώρα. Πριν βρισκόμασταν στην προσωπική μας κόλαση, τώρα βλέπουμε τη ζωή. Χάρη στην Christine, νίκησα τους δαίμονες μου. Είναι σαν να μας έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και ξεκινάμε μια υπέροχη περιπέτεια μαζί», υποστήριξε ακόμη. «Ήμασταν δύο χαμένες ψυχές που με κάποιο θαύμα, μαγεία, βρήκαν ο ένας τον άλλον. Και τώρα θέλουμε να ζήσουμε, συμπλήρωσε η Christine.

Όταν η Γαλλία μπήκε ξανά σε καθεστώς lockdown οι δυο τους γύρισαν στο Παρίσι και έμειναν μαζί. Από τότε είναι αχώριστοι. Όπως λένε περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που θα δουν τους φίλους τους και θα κάνουν σερφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης