Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία
Σεισμός4,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο βορειοδυτικό Ιράνκοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Κοτούρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το IRNA.
Σεισμός 5,7 βαθμών που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο στην ίδια περιοχή στην ιρανοτουρκική μεθόριο είχε προκαλέσει τον θάνατο 9 ανθρώπων στην Τουρκία και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 σε χωριά και πόλεις και των δύο χωρών, ενώ είχε επίσης προκαλέσει την κατάρρευση κτιρίων στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.