Η Γερμανία απαγορεύει φιλοναζιστική ομάδα - Έφοδοι σε σπίτια σε τρία κρατίδια

Η Γερμανία απαγορεύει φιλοναζιστική ομάδα - Έφοδοι σε σπίτια σε τρία κρατίδια

Η ακροδεξιά ομάδα Wolfsbrigade 44 ήθελε να «αποκαταστήσει τη δικτατορία» - Πάνω από 180 αστυνομικοί έκαναν έρευνες – Σε σπίτια κατασχέθηκαν χρήματα και προπαγανδιστικό υλικό

polizei-arthro
Πάνω από 180 αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια σε τρία γερμανικά κρατίδια μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει ακροδεξιά ομάδα, φιλοναζιστικού χαρακτήρα.

Ήδη, τα σπίτια 11 μελών της ομάδας Wolfsbrigade 44 ερευνήθηκαν στην Έσση, στο Μεκλεμβούργο στη Δυτική Πoμερανία και στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, κατασχέθηκαν χρήματα και προπαγανδιστικό υλικό.

«Όποιος πολεμά ενάντια στις βασικές αξίες της ελεύθερης κοινωνίας, θα νιώσει την αποφασιστική αντίδραση της κυβέρνησής μας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θέση σε αυτή τη χώρα για οργάνωση που σπείρει το μίσος και εργάζεται για την αποκατάσταση του ναζιστικού κράτους».

Τα μέλη της ομάδας ήθελαν να αποκαταστήσουν τη ναζιστική δικτατορία και να καταλύσουν τη δημοκρατία, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Ο αριθμός «44» στον όνομα της οργάνωσης παραπέμπει στο τέταρτο γράμμα της γερμανικής αλφαβήτου DD, και είναι συντομογραφία του «Division Dirlewanger», της ειδικής μονάδας των SS που είχε διοικητή τον Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ, που είναι γνωστός εγκληματίας πολέμου.

Η ακροδεξιά οργάνωση ιδρύθηκε το 2016 και είναι γνωστή για την αντισημιτική και ρατσιστική της ιδεολογία, όσο και για τις βίαιες και επιθετικές εμφανίσεις της δημοσίως αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κλείσιμο
Την Τρίτη, αστυνομικοί βρήκαν μαχαίρια, βαλλίστρα και ξιφολόγχες, κατά τη διάρκεια των ερευνών. Επίσης, προχώρησαν στην κατάσχεση ναζιστικών αντικειμένων, όπως σβάστικες και σημαίες.

Αυτή τη χρονιά, η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε και άλλες ακροδεξιές ομάδες, όπως το Combat 18 και το Nordadler.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Τρίερ της Γερμανίας - Δυο νεκροί


Βρυξέλλες: Η αστυνομία διέλυσε σεξουαλικό πάρτι 25 ατόμων - Ανάμεσά τους και ευρωβουλευτής

Δεύτερη ευκαιρία για τις 120 δόσεις: Παράταση για την πληρωμή της δόσης Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης